Poklon slavnog bračnog para dolazi usred polemika oko krize duga studentskih kredita u SAD-u i oprosta studentskog kredita.

Izvršni direktor Snepčeta Evan Špigel iznenadio je diplomce iz Los Anđelesa kada je otplatio preko 10 miliona dolara duga za studentske kredite.

Ukupno 285 studenata Otis College of Art and Design, privatnog fakulteta za umetnost i dizajn, primilo je poseban poklon za diplomu u nedelju kada su Evan Špigel, izvršni direktor i suosnivač Snepčeta i njegova supruga Miranda Ker, vlasnica kozmetičkog brenda KORA Organics, najavili da će otplatiti sav dug studentskog kredita za generaciju 2022. kroz donaciju školi.

Predstavnici fakulteta su rekli da je to najveći pojedinačni poklon koji je ikada fakultet dobio, premašivši prethodni rekord od 10 miliona dolara.

- Otis College of Art and Design je izvanredna institucija koja ohrabruje mlade kreativce da pronađu svoje umetničke glasove unutar sebe i napreduju u raznim industrijama i karijerama. Privilegija je za našu porodicu da uzvrati i podrži klasu 2022. i nadamo se da će ovaj poklon osnažiti studente da ostvare svoje strasti, daju doprinos svetu i inspirišu čovečanstvo u godinama koje dolaze - rekli su Špigel i Ker, koji su dobili počasne diplome pomenutog fakulteta.

Poklon slavnog bračnog para dolazi usred polemika oko krize duga studentskih kredita u SAD-u i oprosta studentskog kredita.

Autor: redportal.rs

#Evan Špigel

#Miranda Ker

#Studentski kredit

#otplata