U junu 2021, američka obaveštajna služba je u dugoočekivanom izveštaju navela da nema dokaza o vanzemaljcima

Broj nepoznatih objekata na nebu rastao je poslednjih 20 godina, rekao je zvaničnik Pentagona američkim zakonodavcima, ali nije potvrdio postojanje vanzemaljskog života.

Prvi put posle više od 50 godina, američki Kongres je održao javnu debatu o "neidentifikovanim pojavama u vazduhu".

- Od početka 2000-ih, videli smo porast neidentifikovanih slučajeva - rekao je Skot Brej, zamenik direktora obaveštajnih službi američke mornarice.

On je uspon pripisao "značajnim naporima" američke vojske da "demistifikuje sam čin izveštavanja o nadzoru" i tehnološkom napretku. Međutim, naglašeno je da nije otkriveno ništa "što bi ukazivalo da su se pojave dešavale van Zemlje". Ali ova mogućnost nije isključena.

U junu 2021, američka obaveštajna služba je u dugoočekivanom izveštaju navela da nema dokaza o vanzemaljcima, priznajući desetine događaja koje su primetili vojni piloti koji se ne mogu objasniti.

Neki objašnjavaju prisustvo dronova ili ptica, što zbunjuje američke vojne radarske sisteme. Drugi mogu biti zaslužni za testiranje vojne opreme i tehnologije snaga poput Kine i Rusije.

- Neidentifikovane pojave u vazduhu mogle bi da predstavljaju pretnju nacionalnoj bezbednosti - upozorio je demokrata Andre Karson, predsednik parlamentarnog odbora koji je organizovao javnu debatu.

Autor: redportal.rs

#SAD

#Vanzemaljci

#neidentifikovani objekti