U beogradskom naselju Mirijevo žena je bacila sina (5) kroz prozor na trećem spratu, a potom skočila za njim jer, navodno, nije mogla da se pomiri s razvodom braka.

Advokatica Jovanka Zečević istakla je da će veštačenje pokazati šta se odigralo u ovom nesrećnom slučaju.

- U prvom naletu svi smo bili šokirani i javljaju se komentari da takvu ženu treba kazniti. Svakako treba pogledati i onu drugu stranu, jer koja majka može da ne voli svoje sopstveno dete. Pitanje je šta se desilo da se ona odluči na takav korak. Svakako ono što će prvo biti urađeno jeste veštačenje njene sposobnosi i uračunljivosti da shvati značaj takvog postupka - istakla je advokatica Jovanka Zečević.

Ona je dodala da su ljudi danas zaboravili na empatiju i da, da je bilo više sluha okoline za nesrećnu ženu, ovaj događaj se verovatno ne bi ni odgirao.

- Ako dođe do toga da se u nalazu kaže da ona uopšte nije mogla da bude svesna dela koje preduzima, svakako će biti odvedena na lečenje. Prepostavljam da smo u svim tim situacijama mi zaboravili na jednu vrstu empatije koja mora da postoji. Mi smo čuli da je tu i tamo komšiluk primetio da je ona vikala na decu i tako dalje, ali izgleda da se mi svi sklanjamo. Izgleda da nam je lakše da ogovaramo, nego da priđemo i pomognemo i pozovemo neki organ koji može da reaguje. Pitanje veštačenja će biti primarno dok se ne vidi da li je ona za osudu, izdržavanje kazne zatvora ili za jedno dugotrajno lečenje

Autor: Kurir

#Kazna

#bacila dete kroz prozor

#pokušaj ubistva