Nole danas započinje 370. nedelju na teniskom tronu 👑

Prvi reket sveta Novak Đoković konačno je podigao formu i našao pravi put do titule koju je osvojio u Rimu.

Srbin je nakon skandala u Australiji, loše igre u Dubaiju i Monte Karlu, izgubljenog finala u Beogradu i polufinala u Madridu, osvojio svoju 6. trofej u Večnom gradu i ukupno 38. Masters titulu. 🏆

Foto: printscreen/sportklub.rs

Đoković je još plasmanom u polufinale ovog takmičenja obezbedio 1. mesto do kraja Grend slem Rolan Garosa koji počinje 22. maja, a završava se 5. juna. Takođe u Rimu je Nole došao i do svoje 1000. pobede u karijeri.

Danas na ATP listi Novak ima 680 bodova više (ukupno 8.660) u odnosu na drugoplasiranog Danila Medvedeva i danas započinje rekordnu 370. nedelju na teniskom tronu. 😎

Nole je iz nedelje u nedelju sve bliži apsolutnom rekordu slavne teniserke Štefi Graf koja je na teniskom vrhu bila ukupno 377. nedelja.

Podsetimo, Novak je 1. put postao 1. teniser sveta 4. jula 2011. godine, a kada se nedelje koliko je na tronu pretvore u godine, Nole je više od 7 godina najbolji teniser sveta.

Još 8. marta 2021. godine je prestigao Federera po broju nedelja na vrhu u muškoj konkurenciji (310), ostalo je još da obori aspolutni rekord u ovom sportu od 377. nedelja.

Ukoliko bude dobro igrao na Rolan Garosu i Vimbldonu na kojima brani titule apsolutni rekord bi bio ispisan Đokovićevim imenom 4. jula.

Autor: redportal.rs

#atp

#novak djokovic

#rekord