Novak saopštio dirljive vesti

Najbolji teniser sveta Novak Đoković osvojio je 6. titulu u Rimu i ukupno 38. Mastets titulu u karijeri! 🏆

U finalu turnira savladao je 5. tenisera sveta Stefanosa Cicipasa sa 2:0 (6:0, 7:6) i podigao 1. trofej u ovoj godini.

Foto: printscreen/sportklub.rs

Ono što je ulepšalo završetak rimske bajke je informacija koju je Novak dobio odmah po završetku finala.

Naime, sedmogodišnji Novakov sin Stefan sledio je uspeh tate i juče osvojio svoj prvi turnir. 😍😍😍

Nole je dirljivu vest podelio sa medijima:

- Njegovo putovanje je počelo uspešno. Moj sin je osvojio turnir danas. Upravo sam dobio tu vest. Dupla pobeda. To je turnir veoma malog kluba i jasno je da nije mnogo važno, kao i da je rezultat u drugom planu. Bilo je lepo videti ga kako igra tenis - započeo je Đoković.

Novak je otkrio o čemu je pričao sa sinom pred veliki dan:

- Sada smo pričali i bio je na devetom nebu, kao i cela porodica. Bilo je lepo. Zaista lepo napreduje, zaljubljen je u sport. Sinoć je ostao budan do kasno i pokazivao mi je forhende i bekhende koje će da koristi. I ja sam to radio kad sam bio klinac. Pričali smo prethodnih dana o tome kako bi trebalo da igra, uvodio sam ga u ovaj svet i bilo je lepo kako je odgovorio na sve to. To morate da kažete na njihovom jeziku. Bio je to prvi zvanični turnir i meč, koji uvek ostaju u sećanju i zato sam hteo da zaista uživa - rekao je Đoković.

Prvi teniser sveta otkrio je da uživa dok gleda Stefanovu emociju prema tenisu:

- Ne forsiram ga da igra tenis, nijednog trenutka to nisam radio, niti sam mu rekao da to mora da uradi. To je isključivo njegova želja, da stane na teren. Ako hoće na to putovanje, biću uz njega. I naravno da ću da budem oduševljen ako bude hteo. Ali slušajte, on ima samo 7 godina i još je premlad i ne bi trebalo da oseća nikakav pritisak ili očekivanja, iako će to osetiti, jer je to deo toga što je član naše porodice, privlačiće pažnju, posebno kod nas u zemlji. Uživam što vidim tu čistu emociju kod njega, to je isto kao kod 99,9 odsto dece u tom uzrastu, jer se zaljube u sport. Uvek se trudim da i sam probudim ili održim tu emociju od sebe - dodao je Đoković, dok nije skidao osmeh sa lica u razgovoru sa novinarima.

Pogledajte zajednički trening Noleta i malog Stefana:

IZVOR: YT / Redportal RS

Autor: redportal.rs

#Stefan

#masters

#novak djokovic

#rim

#turnir