Provera identiteta lica još je u toku.

U krugu hemijske fabrike Melamin u Kočevju u četvrtak je odjeknula eksplozija. Dan nakon tragedije koja je potresla Sloveniju, rad nadležnih na licu mesta se nastavlja.

Uviđajci su završili prvi deo obilaska mesta eksplozije i otkrili pet mrtvih ljudi. Provera identiteta lica još je u toku. Direktor kompanije Melamin je uveče saopštio da je još jedan teško povređeni preminuo, ali su iz UKC Ljubljana saopštili da su informacije netačne i da se obojica teško povređenih i dalje bore za život u UKC-u, prenosi Kurir.rs.

Policija je saopštila da je u kasnim večernjim satima, zajedno sa istražnim sudijom i državnim tužiocem, obavila prvi deo uviđaja na mestu eksplozije i otkrila pet mrtvih osoba. Identitet preminulog još se potvrđuje, rekao je predstavnik PU Ljubljana.

Direktor kompanije Melamin Srečko Štefanič rekao je za TV Slovenija uveče da je još jedan teško povređeni preminuo. Univerzitetski medicinski centar Ljubljana saopštio je ujutru da je informacija netačna i da su obojica teško povređeni i da su još živi.

Među poginulima su i spoljni izvođači radova i jedan radnik Melamina. Intervencija gašenja požara je završena, uzrok će istražiti kriminalisti. Za sada se čini da je to bila ljudska greška. Međutim, prve analize su pokazale da je uticaj na životnu sredinu minimalan.

pročitajte još

ZEMLJOTRES KOD ČAČKA

Autor: kurir.rs

#eksplozija

#fabrika

#poginuli radnici