Herd je obećala da će polovinu novca dati organizaciji ACLU-u za podršku radu u "borbi protiv nasilja nad ženama", a ostalih 3,5 miliona dolara Dečijoj bolnici u Los Anđelesu.

Milijarder Ilon Mask pokrio je skoro polovinu donacije bivše devojke Džonija Depa Amber Herd Američkoj uniji za građanske slobode nakon što je glumica obećala da će dati višemilionsku nagodbu koju je dobila nakon razvoda u dobrotvorne svrhe.

Porotnici su na suđenju Depa i Amber održanom juče čuli da je glumica do sada platila samo 1,3 miliona dolara od 3,5 miliona koliko je obećala ACLU-u pre skoro 6 godina, pri čemu Ilonov novac čini veliki deo.

Milijarder i osnivač Tesle Ilon Mask dao je 500.000 dolara grupi za građanska prava u ime Amber nakon što su njih dvoje počeli da se zabavljaju nakon njenog razvoda od Depa 2016. godine.

Foto: nationalsportslink.com.ng

Terens Daurti, glavni operativni direktor i glavni advokat organizacije ACLU-a, svedočio je na suđenju u četvrtak, rekavši da obećana donacija organizaciji još nije u potpunosti isplaćena. Rečeno je da je do sada samo ukupno 1,3 miliona dolara platila Herd ili neko u njeno ime.

Naime, Herd je direktno uplatila 350.000 dolara, dok je 100.000 dolara platio Dep, a još 350.000 dolara je uplaćeno iz fonda u Fideliti. Jedna uplata od 500.000 dolara je sa računa firme Vanguard, za koju je Daurti rekao da "veruje da je to fond koji je osnovao Ilon Mask“.

On je rekao da je organizacija ACLU na osnovu mejlova sa Maskom shvatila da će Herdova donacija od 3,5 miliona dolara biti u potpunosti uplaćena u narednih 10 godina.

Podsetimo, Herd je obećala da će polovinu novca dati organizaciji ACLU-u za podršku radu u "borbi protiv nasilja nad ženama", a ostalih 3,5 miliona dolara Dečijoj bolnici u Los Anđelesu.

Autor: redportal.rs

#Amber Heard

#Ilon Mask

#donacija

#sud