On je najpre pitao oštećenu da imaju odnose, što je ona odbila da bi ju je nakon kratkog vremana pozvao da izvrši “bračne obaveze”

Podgoričanin G. P. optužen je za krivično delo silovanje i nasilje u porodici. Kako je navedeno potvrđenom optužnicom Višeg državnog tužilaštva, on je silovanje izvršio nad vanbračnom suprugom, piše Dan.

Državna tužiteljka Danka Ivanović Đerić je navela u optužnici da je on, 9. januara 2022. godine, oko 00.00 časova u Podgorici, u porodičnoj kući, nad oštećenom vanbračnom suprugom izvršio je obljubu bez njenog pristanka.

A zatim je, 10. januara 2022. godine oko 01.00 č. primenom grubog nasilja prema oštećenoj kao članu svoje porodice, nevenčanoj supruzi, narušio telesni integritet.

- Dok su se nalazili u porodičnom stanu, on je najpre pitao oštećenu da imaju odnose, što je ona odbila da bi ju je nakon kratkog vremana pozvao da izvrši “bračne obaveze”, ali je oštećena opet odbila, nakon čega ju je silovao, dok je njihovo zajedničko dete vikalo: ,,Pusti mi majku”. Potom je 10. januara 2022. godine, oko 01.00 čas, nakon kraće verbalne rasprave sa oštećenom više puta udario pesnicama i nogama u predelu glave i tela od čega je oštećena pala na tlo - predstavljeno je optužnicom.

Tako se tereti da je izvršio krivično delo silovanje iz člana 204 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore i krivičnog dela nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici iz člana 220 stav 1 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Autor: Dan

#Podgorica

#nasilje u porodici

#obljuba

#silovanje