Nakon velike drame u meču sa Đereom, Đoković je izašao kao pobednik

Najbolji teniser sveta Novak Đoković predstavio se beogradskoj publici u 2. kolu ATP turnira Serbia open u meču protiv Srbina Lasla Đerea.

U dramatičnoj igri slavio je Novak sa 2:1 (2:6, 7:6, 7:6) posle skoro 3 i po sata igre.

Prvi reket sveta, umoran, ali evidentno zadovoljan obratio se medijima:

- Još jedan uzbudljiv meč je iza mene. Više od tri sata velike bitke sa Đereom. Igrali smo na podlozi koja je najsporija, koja zahteva mnogo fizičke i mentalne energije da se dobije meč. Posebno kad se igra protiv Lacija, koji sjajno udara. Imali smo nažalost kišu, to je promenilo uslove. Teren je bio spor, loptice teške i velike, nije bilo brzine u njima kao ranijih dana.

Osvrnuo se zatim Đoković i na podršku publike koja jetokom meča znača da nagradi svaki dobar poen sa obe strane.

- Prvi meč, pred našim navijačima, tu je bila nervoza ivelika očekivanja. Imao sam zaista sjajnu podršku, ali nato sam i navikao, mada sam uvek nervozan i posle tolikogodina pred ovom publikom.

Foto: serbiaopen.org

Bilo je teško Đokoviću naročito u prvom setu, priznaoje da je bio nervozan, ali i koliko mu je teško da igraprotiv prijatelja.

- Čudan je osećaj da igram protiv srpskih igrača, svi se dobro poznajemo. Oni su moji prijatelji. Đere je bio bolji veći deo našeg duela, napadao je, kontrolisao veći deo meča. Nisam se sjajno osećao, imao sam loš meč što se tiče servisa, uspone i padove. Uspeo sam da fizički izdržim i preživim triler posle 3 i po sata. To je pozitivno u odnosu na Monte Karlo, tamo nisam uspeo da izdržim. Nadam se da ću se oporaviti do sledećeg meča.

Na pitanje šta je dobro, a šta loše u njegovoj igri u odnosu na Monte Karlo, Đoković je odgovorio:

- U ovom trenutku s obzirom na okolnosti i mali broj mečeva, ovakva pobeda posle 3 i po sata borbe je dobro došla i mentalno veoma bitna, ali i igrački. Meni su u ovom trenutku najpotrebniji mečevi i to što više. Nije prvi put da imam niži stepen samopouzdanja, ali znam šta mi je činiti. To iskustvo ću pokušati da iskoristim da podignem nivo igre. Sad su mi najpotrebniji mečevi.

Foto: serbiaopen.org

Pobeda će Đokoviću značiti pre svega na poljusamopouzdanja, s obzirom da ove sezone nije odigrao mnogomečeva.

- Pobeda mi dosta znači sa mentalno i emotivne perspektive. Pokušaću da iskoristim iskustvo da pobedim. Ovakav trijumf mi znači za samopouzdanje.

Autor: redportal.rs

#atp

#laslo djere

#novak djokovic

#serbia open