Nadam se da će predstava Glavo luda nastaviti svoj život i da ipak neće otići u prevremenu pozorišnu penziju

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bio je glumac Nikola Bulatović koja je govorio o svojoj ulozi reditelja i pisca teksta mjuzikla Glavo luda, koji je poslednji put izveden 16. aprila u Pozorištu na Terazijama.

Bulatović je opisao kao fantastično igranje oproštajne predstave čime su zaokružili veliki krug od deset godina i skoro 100 igranja predstave Glavo luda zasnovane oko pesama koje izvodi legendarni pevač Zdravko Čolić.

Video: Tanjug/NZ

- Nažalost odigrali smo samo 92 puta, što ne znači da je priča o predstavi 'Glavo luda' završena. Već imam neka razmišljanja da se ta predstava aktivira, pošto vidim da je velika potreba za gledanjem. Karte su otišle 20 dana pre poslednjeg izvođenja - istakao je Bulatović.

Pozorište na Terazijama je prestalo sa izvođenjima Glavo luda zbog rada na novim predstavama, ali Bulatović kaže da je u nekim razgovorima da se mjuzikl prenese na neku drugu scenu u Beogradu ili nekom drugom gradu.

- Nadam se da će nastaviti svoj život i da ipak neće otići u prevremenu pozorišnu penziju - napomenuo je Bulatović.

Osvrćući se na predstavu, Bulatović je rekao da je interesantno da se u glumačku ekipu preko audicije uključilo dosta mladih glumaca, među kojima je Slaven Došlo koji je pominjao da mu je to bila odskočna daska.

Predstavu Glavo luda je Bulatović pisao još 2001. u želji da igra u takvoj predstavi, ali pošto je sticajem okolnosti ostvarena tek deset godina kasnije kad je bio malo mator za ulogu ostao je da radi kao režiser.

- Rekao sam (glumcima) 'Ko mi doda ili oduzme jednu reč - hiljadu dinara u zajedničku kasu, pa kad skupimo pare idemo u kafanu'. Nije im se isplatilo u početku, a kasnije se vratili na pravu meru i igrali smo kako smo se dogovorili - osmehuje se Bulatović.

Zaposlivši se u Pozorištu na Terazijama još 1995. godine, Bulatović je imao priliku da posmatra kako njegova kuća koja je radila i komedije prešla u međuvremenu potpuno da radi mjuzkle.

- Imali smo tradiciju muzike u svim predstavama i navikli smo publiku da kod nas ne možete doći a da se dobro ne zabavite. Što ne znači da je to nešto na prvu loptu, lake note itd. - upozorio je glumac.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Bulatović je napomenuo da su neke njegove kolege koje su svojim kvalitetom, muzičkim znanjem, pevanjem i igrom potpuno odgovarale mjuziklima koji se rade na Terazijama, ali kad su probali shvatili su da to ne mogu.

- Rekli su mi: 'Nikola ovo je najteža pozorišta forma koja postoji' - rekao je Bulatović.

Prema njegovim rečima, u Pozorištu na Terazijama svi se trude da fizički budu spremni da izguraju predstave što se tiče koreografije i scenskog pokreta, da glasovno uvek budu spremni, odnosno postoje neki prioriteti koje čovek mora da poštuje da bi mogao da traje.

Upitan šta preporučuje mlađim kolegama glumcima, Bulatović je rekao da je formula ne trčati sto metara, nego trčati maraton.

- Nije merilo uspeh, popularnost, već trajanje. Nekada ćete imat vrtoglav skok u karijeri, pa naglo padnete, pa malo radite, pa nećete raditi. Savet za celu moju profesiju jeste da moramo živeti kako kardiogram piše - ocenio je Bulatović.

Glumac je istakao da je poenta života u stalnim usponima i padovima, i kad čoek padne potrebna je snaga volje, uma i tela da se iz toga izađe.

Autor: Tanjug

#Glavo luda

#Nikola Bulatović

#Tanjug reflektor

#glumac

#pozorište na terazijama