Nije 1. put da je uradio plemenito delo

BANJALUKA: Konobar iz Banjaluke Bojan Marčeta odlučio je da za svoj 40. rođendan daruje najmlađa hrabra srca u Srpskoj, te je 4-godišnju ušteđevinu od 1.000 maraka, i to sve po 5 feninga, uplatio na račun Udruženja roditelja dece obolele od malignih bolesti Iskra 🤗🤗🤗, prenose Nezavisne novine.

Glas Srpske je pre 4 godine pisao o Bojanovom neobičnom potezu kada je sa 7.400 kovanica od po 5 feninga platio ratu kredita. Ovoga puta otišao je korak dalje i sakupio 20.000 kovanica.

- Znam koliko je potrebno i novca i pažnje kada se čovek bori s teškom bolešću. Osim toga, moja kćerka Marija pričala mi je o drugaru koji se razboleo i koji je jedno vreme boravio u Roditeljskoj kući. Sve to me podstaklo na razmišljanje i nisam imao dilemu šta ću s novcem. Vreme je prolazilo, kovanica je bilo sve više i skontao sam da bih baš na 40. rođendan mogao da dam svoje malo za najhrabrije. Moj moto u životu je da pomažem drugima, drugačije ne znam - priča Bojan za Glas.

Bojan, koji je već 7 godina zaposlen u banjalučkom hotelu Jelena, ističe da su ga kolege podržale i ohrabrile i kada je prvi put sakupljao sitniš 💖. Za svoj kolektiv kaže da boljih nema, a lice humanosti zajedno su pokazali u jeku pandemije koronavirusa kada su izdvojili svoje dnevnice i donirali Odeljenju pulmologije Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Autor: redportal.rs / nezavisne.com / glassrpske.com

#BANJALUKA

#Iskra

#donacija

#konobar

#novčići