Ministar zdravlja odgovorio na pitanje da li će ljudi koji ne prime vakcinu snositi određene posledice

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da vakcina protiv koronavirusa neće biti obavezna, već će stanovnicima Srbije biti preporučena.

Kada vakcina konačno bude dostupna svima, među prvima će je primiti zdravstveni radnici, koji rade na infektivnim klinikama, u crvenim zonama i prvi su izloženi riziku od oboljevanja, zatim ostali zdravstveni radnici, službe bezbednosti, vojska, policija i javne službe.

Pored vakcine koja će biti preporučena, Lončar je naveo i da za sada nisu razmatrana organičenja za one koji eventualno ne žele da je prime.

- Odavno su napisana ta pravila, mogu da budu malo modifikovana zbog specifičnosti virusa, ali vakcinacija nije obavezna, ona je preporučena - izjavio je Zlatibor Lončar.

On je na pitanje novinara da li će građani koji eventualno ne žele da se vakcinišu protiv korona virusa moći da putuju, da odlaze u banku, lete avionom ili obavljaju druge poslove rekao da povodom takvih ograničenja, koja su najavile neke svetske pre svega avio-kompanije, potrebno da imate vakacinu koja ima dozvolu i da imate dovoljnu količinu da bi mogli svi da se vakcinišu.

Autor: redportal.rs

#koronavirus

#ministar zdravlja

#vakcine

#zlatibor loncar