Sa jednom od naših najšarmantnijih glumica pričali smo o premijerama, pozorištu i filmovima

Definitivno ne postoji previše ljudi kojima se baš obradujemo kad ih vidimo na malim i velikim ekranima ili u pozorištu, ali svakako ih je lako zapamtiti. Jedna od takvih je Sonja Kolačarić, glumica koju šira a malo starija publika pamti iz filmova Nebeska udica ili 1 na 1, dok je mlađe generacije znaju iz aktuelne serije Močvara i Nečiste krvi.

Međutim, ona je sve vreme aktivna i u pozorištu, tako da je upravo imala uspešnu premijeru komada Godine vrana u Narodnom pozorištu, nastalom prema istoimenoj knjizi Siniše Kovačevića.

Prvo ćemo te pitati najaktuelnije – ovog vikenda su održane premijere predstave Godine vrana u Narodnom pozorištu. Jesi li zadovoljna reakcijama?

Reakcije publike su odlične. Mislim da ponovo imamo predstavu koja će se igrati godinama, mozda i decenijama. To je velika radost.

Video: Tanjug/NZ

Šta te je zapravo povuklo ka glumi? Da li si kao mala odgledala neki film ili predstavu koji su ti se svideli ili se radilo o više takvih iskustava, pa si otprilike shvatila da je to za tebe?

Ne postoji konkretan događaj. Sećam se da sam krajem osnovne škole čula da postoji mesto koje se zove Fakultet dramskih umetnosti i znala sam da je to to. Tu nije bilo nikakve sumnje. Mislim da se to zove 'slušati unutrašnji osećaj'.

Rekla si jednom prilikom da si više retro osoba? Šta ti nedostaje iz bivših vremena, a šta misliš da bi nam dobrodošlo danas?

Mislim da je tehnološka revolucija donela više nevolja nego koristi. Nedostaje mi život bez interneta i svega što on sa sobom nosi.
View this post on Instagram

A post shared by Sonja Kolačarić. (@sonjakolacaric)

IZVOR: IG / @sonjakolacaric

Ostvarila si se u brojnim ulogama. Većina sad već nešto starije populacije pamti te po Nebeskoj udici, dok te mlađi znaju iz serije Nečista krv i Močvara. Kad se ceo taj period uzme u obzir, možeš li da izdvojiš neku ulogu koja ti je bila najteža?

Što sam zrelija, dobijam sve kompleksnije uloge. Iskreno, tome sam se kao devojka i nadala.

Zanimljivo je da si glumila i u praktično jedinom srpskom čistom steam punk ostvarenju pod imenom Čarlston za Ognjenku, gde si bila upravo Ognjenka iz naslova. Nažalost, kao što znamo, reditelj Uroš Stojanović je prerano preminuo, ali među mnogim ljubiteljima ovog filma je ostalo pitanje da li je planiran neki nastavak ovog filma ili neka dalja razrada tog neobičnog sveta koji je on stvorio, pa nas zanima, znaš li možda nešto o tome?

Nije se planirao nastavak „Čarlstona”. Uroš je imao neke druge, još bolje ideje. Mnogo ideja, koje su otišle sa njim.
View this post on Instagram

A post shared by Sonja Kolačarić. (@sonjakolacaric)

IZVOR: IG / @sonjakolacaric

Rekla si da nakon što su uvedene maske, nisi privatno išla u pozorište. Sad, kada više ne važi njihovo obavezno nošenje, već samo preporuka da se nose, planiraš li da se vratiš kao deo publike?

Svakako. Počeću od Festivala igre. Tamo se mogu videti neke zaista dobre predstave. Lokalna pozorišna scena je, nažalost, bolno osiromašila.

Postoji li film koji voliš da pogledaš s vremena na vreme, iznova i iznova?

Ne više. Nedostaje mi vreme za takvu vrstu dangubljenja. Ranije sam to radila sa „Gone with the wind” i „Leaving Las Vegas”.
View this post on Instagram

A post shared by Sonja Kolačarić. (@sonjakolacaric)

IZVOR: IG / @sonjakolacaric

Spadaš li u ljude koji vole da bindžuju? Koju seriju bi nam preporučila a da si je skorije gledala?

Retko bindžujem. Dok sam imala koronu, pogledala sam seriju „Maid”. Za svaku preporuku.

Kako provodiš slobodno vreme inače?

Čitam.

Da li je neki tvoj predak pravio kolače pa se tako prezivaš ili je razlog nešto drugo? 😅

Postoji nekoliko teorija. Jedna od njih je i ta da Kolačarići potiču od čuvene poslastičarske porodice. Druga je da su bili kolačari, oni koji su uvek nosili slavski kolač u crkvu. Postoji i stara sorta jabuka kolačara, nepoznatog porekla. U svakom slučaju je nešto slatko.

Šta bi poručila čitaocima Red portala?

Nemam poruku. Izbegavam da delim savete, što i drugima preporučujem. Pozdrav.
View this post on Instagram

A post shared by Sonja Kolačarić. (@sonjakolacaric)

IZVOR: IG / @sonjakolacaric

Autor: Marko Radovanović

#Sonja Kolačarić