Ritam, emocija, mistika, show, šizofrenija 😎

Stefan Čeganjac je doktorand kompozicije na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Frontmen je muzičkog sastava CHEGI i Braća bluz bend 🎶. Sastav se ove godine plasirao u finale Pesme za Evroviziju pesmom Devojko sa plamenom u očima 🔥.

Bend se predstavlja kao music acadamy bend za proslave. CHEGI je, inače, porodična grupa, koju je osnovao Željko Čeganjac sa sinovima Stefanom i Dušanom, a koja danas ima i svoju muzičku produkciju.

Stefan nam je u intervjuu za Redportal.rs otkrio šta prvo uradi kada se probudi, kako bi u 5 reči opisao svoju muziku, najinteresantniji trenutak sa Pesme za Evroviziju, poslednju laž koju je rekao, a podelio je sa nama i mimove koje koristi u čet-grupama 😎.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Šta prvo uradiš kada se probudiš? 🧐

Standardno, pritisnem ono dugmence „snooze” nekoliko puta, naravno ako obaveze to dozvoljavaju. Ako pak to nije slučaj, mučim se dok kafa ne bude gotova, posle sve ide od ruke 😅.

Nastup koji je na tebe ostavio najveći utisak i zašto?

To bi definitivno bio nastup na festivalu „Pesma za Evroviziju”. Organizacija, učesnici, energija, svetla, trema, kao i čuveno iščekivanje rezultata je koktel koji u isto vreme nosi takvo uzbuđenje, a opet i pritisak, da bih to nazvao „nepodnošljivim zadovoljstvom”. Ali kako to obično ide, sve što vredi mora da boli 😅.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Najzanimljiviji događaj sa svadbe na kojoj ste nastupali? 🎶🎵🎤

Na svadbama je moguće svašta videti i doživeti: od mlade koja sleće helikopterom do mladoženje na konju, ali ono što je najzanimljivije su ljudi sa kojima deliš neke intimne trenutke, koji su inače namenjeni samo njihovim porodicama, a oni ti tog dana ukažu poverenje i podele te momente sa tobom. E to je nešto što se pamti do kraja života 😊.

Opiši u 5 reči svoju muziku.

Ritam, emocija, mistika, show, šizofrenija 😎.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Najinteresantniji trenutak sa Pesme za Evroviziju? 🎶

Bilo je na desetine nerverovatnih događaja i susreta. Mislim kada smo zasvirali „Bella ciao” u bekstejdžu i kada su svi počeli da pevaju i aplaudiraju oko nas – to je bio momenat od milion dolara koji ćemo pamtiti 😊. I zaista osećam potrebu da zahvalim svim kolegama koji su nas bodrili i tokom trajanja izbora, a i sada.
View this post on Instagram

A post shared by CHEGI & Braća Bluz Bend (@chegi.music)

IZVOR: IG / @stefan.chegi

Najveći nestašluk koji si tokom odrastanja uradio sa bratom? 

Bili smo zaista nestašna deca 😅. Prva stvar koja mi pada na pamet je kada smo se igrali nekom penom koja se koristi u građevini i strašno je čvrsta kada se stvrdne. Boca sa tom penom je eksplodirala, mi smo tu penu rukama skupljali i nosili do kante za smeće. Rezultat je bio da je cela kuća mirisala na benzin, ruke nismo mogli da očistimo 7 dana i na teži način smo naučili da to ne sme da se radi (slatke batine) 🤣🤣🤣.

Koja žena iz srpske, a koja iz svetske istorije je, prema tvom mišljenju, bila devojka sa plamenom u očima

Mislim da je Kleopatra definitivno imala gorući plamen u očima 🔥. Kod nas bi to mogla da bude Olivera Katarina 😅.

IZVOR: YT / RTS Pesma Evrovizije - Zvanični kanal

Prva slavna ličnost prema kojoj si imao simpatije? 😍

Kada smo bili klinci, svi su gajili simpatije prema Džesiki Albi, neka bude tako i u ovom slučaju.

Reci nam laž koju si poslednju rekao. 😅

Pogledaću samo još jednu epizodu i idem na spavanje… 💻 Delim mišljenje da je ovo najučestalija laž koju svi sebi govorimo već godinama.

Jednobojne ili šarene čarape? 🧦

Zavisi od odevne kombinacije. Uglavnom su to jednobojne, ali obožavam i neke otkačene varijante, pa ih povremeno i sprovedem u delo.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Imaš sledeće mreže: Tviter, Fejsbuk, TikTok i LinkedIn. Opiši svaku jednim muzičkim žanrom. 

Tviter – džez, ambijentalna muzika. Tviter zamišljam kao hipsterski kafić pun raznoraznih likova koji raspravljaju i kritikuju aktuelne događaje i ideje.
Fejsbuk – hitovi iz 2010-ih, realno lepa vremena.
TikTok – turbo folk, nešto što privlači pažnju na prvu loptu, ne traje dugo, ali se uvek pronađe i nešto što je kvalitetno na duže staze.
LinkedIn – umetnička muzika, svi su čuli za Mocarta, ali ga retko ko sluša.

Kojim mimom bi opisao svoje ponašanje u Viber/WhatsApp grupama? 🧐

Uuu, ima ih puno i volim da ih upotrebljavam, zanimljivije budu konverzacije (naravno, samo sa prijateljima 😄). Evo nekoliko primera:

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Foto: Redportal.rs

Koliko su snovi bitni u životu? 🤔

Snovi su dobra stvar. Uvek je zabavnije putovanje kada sanjaš o nekom cilju. Međutim, u većini slučajeva skontaš da nije poenta u ostvarivanju tog sna, već u tom zabavnom putovanju. Svi to znamo, toliko izreka na tu temu srećemo po internetu, ali opet zaboravimo, pa i nije tako loše povremeno se podsetiti ☝🏻.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Poruka za naše gledaoce, čitaoce i slušaoce? 😅

Pronađite svoju devojku ili momka sa plamenom u očima, budite zdrave umetnice, jake muškarčine i, što je najvažnije, živite sada, recite „izvini”, recite „volim te” kome bi to trebalo da kažete i upamtite da će sve biti u REDu 😎.

Foto: Redportal.rs/Privatna arhiva

Autor: redportal.rs / Jovana Radić

#Braća Bluz bend

#Chegi

#LjudiGovore

#REDintervju

#Stefan Čeganjac

#intervju