Rusko-ukrajinski razgovori nastavljaju se kako bi se osigurala vojna neutralnost Ukrajine u kontekstu njene demilitarizacije

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da se rusko-ukrajinski razgovori nastavljaju kako bi se osigurala vojna neutralnost Ukrajine u kontekstu njene demilitarizacije.

- Pregovori se nastavljaju kako bi se osigurala vojna neutralnost Ukrajine, u kontekstu bezbednosnih garancija za sve učesnike u procesu, u kontekstu demilitarizacije Ukrajine, kako ne bi bilo pretnji Rusiji sa njene teritorije i u kontekstu okončanja politike nacizacije zemlje - rekao je Lavrov nakon sastanka sa iranskim kolegom Amirom Abdolahijanom u Moskvi.

Iranski ministar spoljnih poslova rekao je da je juče imao telefonski razgovor sa ukrajinskim kolegom Dmitrijem Kulebom, za kojeg je rekao da ga je zamolio da Lavrovu prenese poruku da se Ukrajina zalaže za okončanje rata i koncentrisanje na politička pitanja. On je rekao i da je Kuleba rekao da je Ukrajina spremna da nastavi pregovore.

Autor: redportal.rs

#Lavrov

#Ukrajina

#Vojna neutralnost

#pregovori

#rusija