Vlada će biti inkluzivna, mora da zadovolji volju svih 49 poslanika

Lider Građanskog pokreta Ujedinjena reformska akcija i mandatar za sastav nove vlade Crne Gore Dritan Abazović pozdravio je odluku Glavnog odbora Socijalističke narodne partije o učešću te partije u razgovorima o formiranju nove crnogorske Vlade.

- Odluka Glavnog odbora je zaista istorijska jer do sada nismo imali situaciju da neka politička partija iz tog spektra sarađuje sa partijama iz drugog spektra. Mi smo imali sa SNP-om intenzivnu komunikaciju i što se mene tiče mi od večeras možemo krenuti u pregovore - kazao je Abazović, a prenose "Vijesti".

On je poručio da se odluke moraju donositi brzo, ali da će "svi imati inkluzivnost i ponudu".

- Očekujem da u kratkom vremenskom periodu možemo podneti predlog Skupštini da se izabere 43. Vlada. Vlada mora biti inkluzivna i da se okreće oko broja 49. Kao što SNP ima zahteve imaju i drugi, ali sve mora biti u skladu sa evropskom agendom - poručio je Abazović.

On je izjavio da ne zna zašto svako u Crnoj Gori od svakog pitanja pravi problem, i da Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC) treba da se potpiše.

On je potom osudio invaziju Rusije na Ukrajinu, poručivši da "treba da imamo u vidu da jedan broj ruskih bogatih građana ne podržava rat."

- Pridružili smo se sankcijama EU i određena plovila koja dolaze u CG ne plove svi pod jednakim zastavama. Videćemo šta su mogućnosti - izjavio je Abazović.

Potvrdio je da je 7.000 ljudi došlo u Crnu Goru, ali da su to građani Ukrajine koji, kako navodi, "nemaju potrebe za nekom većom podrškom države", jer su, kako kaže, sami sebe zbrinuli.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#abazović