Rus na meti velikih osuda

Novi najbolji teniser sveta Rus Danil Medvedev na meti je žestokih kritika od strane Rusa zbog skidanja ruske zastave koji je jedini uslov za učestvovanje na turnirima.

Nakon izmene ATP liste i uklanjanja ruske zastave kod Danila Medvedeva i Andreja Rubljova, usledio je još 1. potez 1. tenisera sveta.

Naime, kao što smo pisali, Medvedev je uklonio rusku zastavu i sa svog Instagram profila.

To je izazvalo veliki gnev kod Rusa koji ga sada optužuju da se odrekao svoje zemlje.

Foto: printscreen

Kako piše Kurir Predsednik Ruske teniske federacije (RTF) Šamil Tarpiščev smatra da je Danil Medvedev uradio jedino moguće što je mogao, jer ruski sportisti trpe do sada neviđeni pritisak iz sveta zbog specijalne intervencije njihove vojske u Ukrajini.

- Još nisam razgovarao sa Danilom. Ali sada MOK zabranjuje upotrebu naše ruske zastave. Čak i na društvenim mrežama. Ovo je bila neophodna mera - rekao je Tarpiščev za Sport-Ekspres.

Podsetimo, ruski teniseri mogu da se pojedinačno takmiče na turnirima bez nacionalnih obeležja. Međunarodna teniska federacija (ITF) odlučila da suspenduje ruske i beloruske tenisere iz svih međunarodnih takmičenja. Tako Rusi i Belorusi ne mogu da igraju za svoje timove na Dejvis kupu i Bili Džin King kupu.

Autor: redportal.rs / kurir.rs

#Zastava

#danil medvedev

#rusija