Uveravali žrtve da im je novac falsifikovan

Dvojicu prevaranata koji su se lažno predstavljali kao policajci i bankari uhapsili su policajci sa Medveščaka, prenose Novosti.rs.

Oni su osumnjičeni da su od kraja januara u više navrata prevarili žrtve za 290.000 kuna (oko 38.000 evra), uveravajući ih da su njihove novčanice lažne, prenosi Blic.

Zagrebačka policija na teret uhapšenima koji su starosti 59 i 34 godine stavlja četiri prevare od kojih je jedna u pokušaju, ali i razbojničku krađu. U prevarama je, sumnja policija, učestvovalo još nekoliko zasad nepoznatih osoba koje su prethodno telefonom nazivali žrtve i upućivali ih da podignu novac sa računa.

Osumnjičeni su se žrtvama lažno predstavljali kao da su policajci ili bankari, uveravajući ih da kod kuće imaju krivotvoreni novac koji treba proveriti pri čemu je stariji prevarant posećivao žrtve, a mlađi čekao u automobilu.

Na kraju su policajci starijeg muškaraca sa značkom nalik policijskoj uhapsili pred stanom žene koja mu je predala novac. Drugi muškarac se u to vreme nalazio u automobilu ispred zgrade, piše HRT.

Dvojac je prema policijskim sumnjama do telefonskog broja žrtve došao uz pomoć nepoznate žene koja je nazvala oštećenu i rekla joj da zove iz policije, a to joj je lažno potvrdio i zasad nepoznati muškarac koji se takođe predstavio kao policajac i uputio ju je da podigne sa računa sav novac.

Nakon što su poverovali u njihovu priču o lažnim novčanicama predali su novac starijem prevarantu.

Još jednom prilikom, 23. februara si sa zasad nepoznatom ženom pokušali da prevare građanina iz Dubrave kog su takođe prethodno nazvali telefonom, ali je on posumnjao i odbio da im da novac iako ga je prethodno pripremio, kažu u policiji.

Autor: novosti.rs

#Lopovi

#hapsenje

#policja