Usnuli pacijent na zamotanoj glavi imao je periku i glumio je da prima infuziju što su policajci odmah uočili.

Policija u Gradišci zaustavila je sumnjivo sanitetsko vozilo u kojem je osim vozača Vladimira T. iz Sremske Kamenice zatekla medicinsku sestru Sabinu M. iz Beočina i „pacijenta“, državljanina Turske Aca M. Rasita iz Istanbula kojem je glava bila u zavojima i koji je glumio da je u nesvesnom stanju.

Kako je Nezavisnim potvrđeno, policija je u utorak na auto-putu u Čatrnji kod Gradiške, zaustavila sumnjivo vozilo te su ostali zatečeni jer je usnuli pacijent na zamotanoj glavi imao periku i glumio je da prima infuziju što su policajci odmah uočili.

Navodnom pacijentu glava je bila u zavojima a pošto „nije bio pri svesti“,  nije ni reagovao kada je ušla policija.

Da bi delovali što uverljivije, „pacijent“ je na ruci  imao zalepljenu iglu kako bi izgledalo kao da prima infuziju, a policajci su odmah primetili da nije u pitanju bolesna osoba.

Kako kaže izvor Nezavisnih, igla nije bila ni otpakovana, a policija je odmah uvidela da je u pitanju nesvakidašnji pokušaj krijumčarenja.

Nezvisne saznaju da je policija utvrdila da su u pratnji turskog državljanina bili radnici Doma za stara lica sa sedištem u Sremskom Kamenici a vozilo je kako saznaju u vlasništvu te ustanove.

Kako je ispričao izvor Nezavisnih, devojka jeste zaposlena u pomenutoj ustanovi kao medicinska sestra dok je muškarac vozač u istoj ustanovi, međutim za lažnog pacijenta nisu imali potrebnu dokumentaciju.

Ova ustanova, između ostalog, i nudi usluge saniteskog transporta pacijenata.

Izvor blizak istrazi rekao je da su istražioci došli do saznanja da je u pitanju  pokušaj krijumčarenja turskog državljanina u Austriju koji su sprečili pripadnici Policijske uprave Gradiška u saradnji sa Upravom za organizovani i teški krminalitet MUP-a RS.

Autor: Nezavisne

#Gradiška

#Krijumčarenje

#Trgovina belim rodnljem