Pen je osnovao neprofitnu organizaciju CORE, kao odgovor na zemljotrese na Haitiju 2010.

Oskarovac Šon Pen došao je juče u Kijev, gde planira da snima film o ruskoj invaziji na Ukrajinu, što su potvrdili iz kabineta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog.

Glumac se prvo pojavio na konferenciji za novinare u Kijevu, gde su vladini zvaničnici govorili o situaciji u Ukrajini. Kako pišu strani mediji, režiser je u Kijev došao da snimi sve što se trenutno dešava u Ukrajini.

Foto: Instagram.com/alibayat.st / staytunedpanama

- Šon Pen je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na takvom iskazu hrabrosti i poštenja - navodi se u saopštenju.

Pen je snimio i dokumentarni film Discoveri Plus 2020. godine u kome se opisuju glumčevi napori u uspostavljanju neprofitne organizacije Communiti Organized Relief Effort, takođe poznate kao CORE, kao odgovor na zemljotrese na Haitiju 2010.

Foto: Instagram.com/alibayat.st / staytunedpanama

Pen je posljednji put posetio Ukrajinu u novembru 2021. i počeo pripreme za ovaj projekat, kada je bio u poseti vojsci, što pokazuju fotografije koje je u to vreme objavila pres služba ukrajinske Operacije združenih snaga.

Pen je posetio kancelariju predsjednika i razgovarao sa potpredsjednicom Vlade Irinom Vereščuk, kao i lokalnim novinarima i pripadnicima ukrajinske vojske, piše Njuzvik.

View this post on Instagram

A post shared by Victoria Zdrok, JD, PhD 🇺🇦 (@legendaryplaymate)

IZVOR: IG / legendaryplaymate

Autor: redportal.rs

#Ukrajina

#film

#glumac

#Šon Pen