Razumem frustraciju na terenu

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, reagovao je na skandal koji se dogodio u Akapulku, kada je Aleksandar Zverev reketom nasrnuo na stolicu u kojoj je sedeo glavni sudija.

Kako prenosi Sputnik, Zverev je bio besan zbog jedne sudijske odluke i frustraciju je iskalio udaranjem reketom u stolicu posle čega je diskvalifikovan sa turnira.

- Video sam snimak iz Akapulka, čuo sam i Sašinu izjavu, on shvata da je to bila greška. Razumem frustraciju ponekad na terenu, osetite to u žaru borbe, mnoge stvari vam tada prolaze kroz glavu. I ja sam često pravio greške u prošlosti, gde sam imao tenziju na terenu - rekao je Đoković.

On je naveo i da razume kroz šta Zverev prolazi, ali se ne slaže sa njegovim akcijama.

- Reči su to objasnile, rekao je da njegove akcije nisu bile prigodne. Diskvalifikacija nije bila stroga kazna, bila je ispravna u takvoj situaciji - kaže Đoković.

Novak je podsetio na svoj slučaj:

- Naravno da je strašno za igrača da bude diskvalifikovan, pre godinu i po dana sam imao nešto slično kada sam diskvalifikovan sa Grend slema zato što sam slučajno pogodio linijskog sudiju lopticom. To je greška i moram da je prihvatim. Nadam se da će razmisliti o tome, da neće dopustiti da se to ponovi, da će tome prići zrelije u budućnosti.
Pogledajte, siguran sam da će ATP i zvaničnici pregledati video, pričati sa sudijom, uzeti vreme da odluče šta žele. Nikada neću podsticati ATP na diskvalifikaciju ili novčano kažnjavanje igrača, nisam u poziciji da to uradim, zašto bih to radio? Slažem se sa onim što je Saša rekao, da je napravio grešku, da nije bilo pogodno ponašanje, da je otišao predaleko. Podržavam takvu izjavu, svi smo mi ljudska bića, pravimo greške.

Đoković je reagovao i na stav medija da je Zverev "agresivan":

Ne bih se složio sa njim da je on jedini koji je to uradio to do sada, bilo je mnogo drugih primera igrača koji su udarali reketom od stolicu sudije. Dešavalo se, bacali su flašice, torbe, druge stvari, izgovarali su loše reči. Rekli ste mi da je Saša jedini bio toliko agresivan, ali to nije slučaj - poručio je Đoković.

Autor: rs.sputniknews.com

#Novak Đoković

#aleksandar zverev

#diskvalifikacija