Zahvaljujući podršci više od 1.400 velikodušnih pojedinaca i kompanija, petostruko su premašeni ciljevi kampanje

Iz Fondacije Novak Đoković dolaze lepe vesti! 🤗

Naime, kako samo kažu, zahvaljujući podršci više od 1.400 velikodušnih pojedinaca i kompanija, petostruko su premašeni ciljevi donatorske kampanje Sezona darivanja.

Foto: Novak Djokovic Foundation/Dalibor Danilović

Zapravo, nakon dupliranja svih donacija od strane osnivača Novaka i Jelene Đoković - prikupljeno više od 345 hiljada evra za adaptaciju i opremanje vrtića u opštini Medijana u Nišu i druge projekte.

Tradicionalna donatorska kampanja Sezona darivanja – čiji je cilj da širi svest o značaju ranog obrazovanja i omogući pristup predškolskom obrazovanju što većem broju dece širom Srbije – ostvarila je rekordni uspeh početkom ove godine.

Ispostavilo se da je priča male Danine, Nede i njihovih vršnjaka iz Niša uticala na to da dođe do do sad neviđene podrške, i to iz celog sveta, tako da su donacije omogućile da se prikupe sredstva za uređenje novog vrtića koji će primiti 100 mališana – polaznika i pružiti im najbolje uslove da se razvijaju u bezbednom, razigranom i podsticajnom okruženju sa vršnjacima.

Foto: Novak Djokovic Foundation/Dalibor Danilović

Time je Fondacija načinila još jedan korak bliže objavljenoj misiji da do 2030. godine svako dete u Srbiji ima pristup kvalitetnom ranom obrazovanju.

S obzirom na značajni premašaj planiranog cilja, ostatak sredstava će biti preusmeren za otvaranjenovih vrtića, gde ćemo obezbediti nova mesta za mališane u Srbiji i o tome će Fondacija Novak Đoković uskoro obavestiti velikodušne donatore i javnosti putem svog sajta i društvenih mreža.

Zahvaljujući Sezoni darivanja, liste čekanja zaupisivanje u vrtiće u Srbiji će se smanjiti, tako da će stotinu novih polaznika će dobiti priliku da započne svoj razvoj na najbolji mogući način i pođe stopama svojih brojnih slavnih sugrađana – od kojih su se mnogi ovom prilikom ostvarilikao značajni donatori.

Foto: Novak Djokovic Foundation/Dalibor Danilović

Nemerljiv doprinosuspehu ove tradicionalne akcije Fondacije Novak Đoković u Nišu dali su isvetski priznati violinista i rođeni Nišlija Nemanja Radulović, poznati glumci i muzičari i influenseri Sloboda i Dragana Mićalović, Nina Janković, Andrija Milošević, Jelena Gavrilović, Andrej Maričić, Lena Kovačević, Andrej Josifovski Pijanista, Anđelka Prpić, Sergej Ćetković, Marina Ćosić, Ana Štajdohar, Marijana Tabaković, Srđan Timarov, Strahinja Ćalović, Dolores Milošev Erdeg, Marija Hudolin i mnogi drugi.

Iz fondacije naglašavaju da se uspeh Sezone darivanja ne ogleda se samo u prikupljenim sredstvima, nego i u širenju zajednice koja veruje u snagu ranog obrazovanja i otvaranju srca za dečije snove.

Šta bismo drugo rekli nego – svaka čast svima!

Autor: redportal.rs

#Fondacija Novak Đoković

#Novak Djokovic Foundation

#Sezona darivanja