Fantastičan snimak 😍

Drugi naziv za ovu fantastičnu državu je Zemlja izlazećeg Sunca. Prema dostupnim podacima koji datiraju iz 2015. godine, Japan broji oko 126 miliona stanovnika, dok čak četvrtina živi u Tokiju koji je ujedno i najmnogoljudniji grad na svetu.

Nakon poraza u Drugom svetskom ratu, Japan je krenuo putem deradikalizacije koja je do danas ostavila veliki uticaj na japansko društvo. Ta deradikalizacija se odigrala pod patronatom Amerikanaca koji određeni kontigent vojnika do danas drže na teritoriji Japana.

Japan se u drugoj polovini 20. veka u potpunosti otvorio ka svetu i ostvario pun razvojni potencijal.

Tojota, Honda, Nisan, Micubiši, Mazda, Jamaha, Soni, Panasonik, Kanon, Tošiba, Seiko, Sitizen, Plejstejšn, Kenzo - svima su poznati ovi brendovi koji su u velikoj meri zaslužni za to što je Japan postao ekonomska megasila na globalnom nivou, a zbog toga im gradovi izgledaju kao da je u pitanju film iz domena naučne fantastike.

IZVOR: YT / Forbes Media

Zbog takve infrastrukture Japan danas izgleda nestvarno, da li to bilo sa tla ili iz vazduha, a o tome najbolje svedoči satelitski snimak Japana u toku noći. Fascinantno.

IZVOR: TW / @wonderofscience

Autor: redportal.rs

#Japan