Gol napadača na debiju

Tri gola na pripremama, pa onda i "recka" na zvaničnom debiju protiv Čukaričkog. Ohi Omoižuanfo, najnoviji napadač "iz uvoza" Crvene zvezde, nastavio je da pogađa mreže rivala, baš kao što je to činio u norveškom prvenstvu u dresu Moldea i, ako se po jutru dan poznaje, predstavljaće udarnu iglu u napadu ekipe Dejana Stankovića koja će do kraja prvenstva ima još "15 finala" u kojima će pokušati da (pre)stigne prednost Partizana od pet bodova na tabeli, pišu Novosti.rs.

Već za dva dana, Ohi će imati priliku da se u listu strelaca u Zvezdinom dresu upiše i u Kupu Srbije, kada crveno-beli igraju protiv Radničkog iz Niša (sreda, 17.00), dok bi evropski debi trebalo da ima 10. marta, u osmini finala Lige Evrope, protiv još nepoznatog rivala.

I dok je Norvežanin imao priliku da se raduje već posle 72 zvanična minuta u crveno-belom dresu, zanimljivo je osvrnuti se i na učinak njegovih prethodnika, odnosno inostranih legionara koji su u prethodnim sezonama zauzimali mesto centarfora. A uvid u statistiku kaže da je od poslednjih pet inostranih napadača Zvezde, samo Ohi pogodio na prvoj zvaničnoj utakmici za najtrofejniji klub u Srbiji.

Francuz Luis Dioni je prve minute za Zvezdu "odradio" u pobedi crveno-belih nad Mladošću iz Lučana, ali je na "prvenac" morao da sačeka revanš meč protiv Kairata, u kvalifikacijama za Ligu šampiona, kada je bio jedan od strelaca u ubedljivoj pobedi (5:0).

Prve minute u Zvezdi na pravi način nije iskoristio ni Dijego Falčineli, koji je debitovao protiv Čukaričkog u prvenstvu i na terenu proveo nešto više od desetak minuta, da bi već na sledećem meču protiv Omonije u kvalifikacijama za , uz Miloša Degeneka bio tragičar u penal-seriji. Ipak, Italijan se kasnije ispostavio kao pun pogodak za crveno-bele i bio jedan od najzaslužnijih za duplu krunu i šesnaestinu finala LE. Kada je u pitanju Tomane, ni on nije imao sreće da zatrese mrežu rivala na debiju u Zvezdi, budući da ga je tadašnji stručnjak Vladan Milojević uveo u 62. minutu duela sa Mladošću, ali je Portugalac ostao bez "recke". Na prvenac je morao da sačeka do meča sa Spartakom iz Subotice, kada je efektnim makazicama oduševio navijače.

Kada se uzme uzorak od poslednjih pet inostranih Zvezdinih špiceva iz uvoza, ni Ričmond Boaći nije pogodio na prvoj utakmici za crveno-bele. S tim da je ljubimac "delija" iz Gane imao dva mandata na Marakani, ali mu je zvaničan debi bio na zimu 2017. kada je protiv Novog Pazara ostao praznih šaka, ali odmah se zatim "ispravio" sa dva pogotka Bačkoj i postao jedan od omiljenih stranih igrača koji su igrali na Marakani.

Autor: Đ. Samoilović

#napadac

#ohi

#zvezda