Srpskog tenisera uskoro gledamo i na turniru

Najbolji teniser planete Novak Đoković, uprkos deportaciji iz Australije i nemogućnosti obrane titule i bodova na 1. Grend slem turniru u sezoni, nastavlja da niže rekorde iako je poslednji put izašao na teren 20. novembra.

On je ovog ponedeljka upisao 360. nedelju na vrhu ATP liste i tako pobegao drugoplasiranom Rodžeru Federeru za punih 50 nedelja!

Đoković je prestigao Federera 8. marta 2021. godine i ostavio ga na ukupno 310. nedelja provedenih na vrhu, dok je Rafael Nadal, član čuvene trojke, proveo na vrhu svega 196 nedelja.

Đoković je oborio veliki rekord i ponovo ušao u istoriju!

Naime, on je ovog ponedeljka postao 1. teniser sveta koji je čak 2 puta u karijeri bio na 1. mestu više od 85 nedelja u nizu.

Prvi put je napravio niz od 122 nedelje zaredom od 7. jula 2014. do 7. novembra 2016. godine, a zatim je 3. februara smenio Rafaela Nadala i od tada vlada tronom.

Na ATP listi ovog ponedeljka Novak ima 10.875 poena, a Danil Medvedev je i dalje 2. sa 1240 bodova manje od Đokovića sa 9.635 bodova.

Nažalost, Rus bi uskoro mogao da smeni Srbina na tronu. Da bi skinuo sa 1. mesta Novaka Đokovića, Danil Medvedev mora da osvoji titulu u Akapulku. Srbin će igrati u Dubaiju od narednog ponedeljka, ali mu ni titula neće biti dovoljna da sačuva 1. mesto.

Autor: redportal.rs

#atp

#novak djokovic

#rekord

#tenis