Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Čukarički 3:0 (1:0) u 22. kolu Superlige Srbije. Uvodni gol postigao je Milan Pavkov. Potom novajlija Ohi i Aleksandar Dragović.

Dobar ritam viđen je na početku meča. Prvu ozbiljniju priliku čekali smo do 15. minuta, tada je Petrović fantastično reagovao na šut Milana Rodića.

Ipak, nakon dva minuta nije uspeo tako dobro da odreaguje golman Čukaričkog. Milan Pavkov je odlično šutirao sa ivice šesnaesterca nakon što je Zvezda na polovini terena došla do lopte.

Strelac gola se u 19. minutu sudario sa Ibrahimom Ndiajeom, te je krvave glave napustio teren i mesto ustupio Rišairu Živkoviću.

Mogao je Čukarički do izjednačenja u 24. minutu, Roganović je fantastično uputio udarac, udarila je lopta na putu ka golu Sanoga i završila na prečki.

Imao je Stefan Kovač lepu šansu za izjednačenje u 48. minutu, ali je pogodio Strahinju Erakovića. Deset minuta kasnije iznova preti Čukarički, ovoga puta iz kornera. Fantastičan centaršut Čolovića nakon kornera, Šapić je tukao glavom, tik kraj gola Milana Borjana.

Od 68. minuta Čukarički je igrao bez Uroša Drezgića, dobio je fudbaler Čuke drugi žuti karton nakon starta nad Ivanićem.

Drugi gol čekali smo do 75. minuta. Katai i  Ivanić kombinovali su po levoj strani, lopta na kraju dolazi do Ohija na ivici peterca za 2:0.

Četiri minuta kasnije i Dragovićse upisao u strelce nakon prekida za konačnih 3:0 na uvodu u prolećni deo sezone. Tanasijević je faulirao Rodića, Katai je poslao oštru loptu koju je spremno dočekao Dragović.

Autor: novosti.rs

#crvena zvezda

#fudbal