Treneri Crvene zvezde i Partizana izneli mišljenje pred večerašnji 42. večiti derbi u okviru ABA lige

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde, večeras će po 42. put u okviru Jadranske lige izaći na teren i odigrati još jedan večiti derbi, prvi u ovoj sezoni. Za sada je ukupan skor 21:21.

Oba tima su u poslednjih nekoliko utakmica beležili dobre rezultate, a evo šta kažu treneri večitih pred večerašnji okršaj.

- Svaka utakmica je važna i za svaku se treba pripremiti maksimalno, tako i za ovu. Treba odigrati na visokom nivou, sa visokom koncentracijom 40 minuta. Crvena zvezda ima duboku rotaciju, mnogo igrača i igraju sa visokim intenzitetom tokom celog meča i na tu njihovu igru moramo pronaći odgovor. Imali smo i mi i oni puno utakmica, tako da nema mnogo vremena za neku veliku pripremu. Vrlo je važno da budemo koncentrisani, da precizno izvodimo elemente odbrane i napada i da to bude konzistentno tokom svih 40 minuta. - istakao je Filipovski, trener crno-belih. 

Saši Obradoviću će ovo biti prvi derbi na mestu trenera Crvene zvezde. Odigrao ih je dosta kao igrač i potpuno mu je jasno kakav je ulog u pitanju.

- Za mnoge je ova utakmica sud da si dobar ili nisi. Za mene, presudan je samo krajnji rezultat u sezoni. Mi želimo ovu pobedu iz više razloga, ali na prvom mestu zbog prednosti domaćeg terena u plej ofu. Nadamo se da će ovaj virus nestati, a da ćemo mi imati naše navijače na tribinama, što je ogroman vetar u leđa. - rekao je trener crveno-belih.

On je istakao da Partizan ima odličan spoj dve stvari, a to su atletski moćni igrači i iskusni prvotimci:

- Znamo da sama utakmica nema favorita bez obzira na kom mestu na tabeli se nalaze ekipe i kakav im je rejting igrača. Partizan ima dobar spoj atletskih igrača i iskustva, tim koji je drugu godinu zajedno i sigurno da među njima nema tajni, poznaju se dobro. Igraju dobro u poslednje vreme, dobili su vezane utakmice u ABA ligi i Evrokupu. Sa druge strane, mi posle dve teške nedelje putovanja, nespavanja i teških utakmica, sve to želimo da ostavimo po  strani i odigramo najbolju moguću utakmicu i dođemo do bodova.- dodao je Obradović.

Utakmica 8. kola Aba lige između KK Partizan NIS i Crvene zvezde MTS je na programu večeras od 21.00 čas.

Autor: redportal.rs

#ABA Liga

#derbi

#kk crvena zvezda

#kk partizan

#utakmica