Jeziva scena u Iranu...

kako prenosi portal Mondo, jeziva scena snimljena je u gradu Ahvaz u jugozapadnoj provinciji Khuzestan, gde je Iranac sa osmehom na licu, paradirao gradom sa odsečenom glavom njegove žene u jednoj ruci, dok je u drugoj držao dugi nož.

Žrtva je 17 godina stara devojka po imenu Mona Hejdari, koja je majka njihovog trogodišnjeg sina.

Komitet žena Nacionalnog saveta otpora Irana saopštio je da je žrtva bila primorana da se uda za Sjjada Hejdarija (svog rođaka) sa samo 12 godina.

IZVOR: Teitter / @AlinejadMasih

Kako se navodi, mlada devojka je trpela nasilje u porodici, a svaki put kada bi spomenula da želi razvod porodica je pritiskala da ostane kući zbog deteta. Mona je navodno u jednom trenutku pobegla u Tursku da bi izbegla nasilje svog muža ali se na kraju vratila jer joj je bilo teško da živi sama.

Prema izveštajima, Mona je bila u Iranu nekoliko dana kada su joj Sajjad i njegov brat navodno vezali ruke i noge i odrubili joj glavu.

Lokalni mediji su preneli da su braća umotala Monino telo u ćebe i bacili ga, dok je njen muž hodao ulicom sa njenom glavom u jednoj rusi i oštricom u drugoj. Načelnik Državnih snaga bezbednosti rekao je da su motivi ubistva "porodične svađe".

Komitet žena Nacionalnog saveta otpora Irana je dao izjavu:

Ne prođe nedelja a da neki oblik ubistva iz časti ne dospe na naslovne strane. Katastrofalni porast ubistava iz časti u Iranu je ukorenjen u mizoginiji i patrijarhalnoj kulturi institucionalizovanoj u zakonima i društvu. Iako otac, brat ili muž drži nož, srp ili pušku, ubistva su ukorenjena u srednjovekovnom gledištu vladajućeg režima.

Osumnjičeni i njegov brat su, kako se navodi, uhapšeni nakon navodnog ubistva, a još uvek je nepoznato sa kakvom kaznom će se verovatno suočiti.

Autor: mondo.rs

#17 godina

#Iran

#devojka

#horor

#muž

#odsekao glavu

#odsečena glava

#ubio

#užas

#ženu