Najbolji teniser sveta pojavio se 1. put u javnosti nakon deportacije iz Australije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

Odmah po izlasku pred medije Vučić je rekao da ovoliko interesovanje do sada nije zabeleženo.

- Nikada se nije desilo da sve sekretarice, svi kuvari, kuvarice dođu da vide Đokovića - rekao je Vučić Đokoviću, aludirajući da ovoliko prisustvo zainteresovanih nije viđeno ni kada su dolazili poznati političari poput Angele Merkel.

- Nikada nešto ovako nisam video. Neko mnogo veći od nas je došao, nego mnogo značajniji. Želim da kažem jedno veliko hvala što ste danas ovde, što ste uvek uz naš narod. Ovo se nikada nije desilo, da novinari stoje u tri reda, to govori što predstavljate našem narodu i Srbiji... Hvala za veliku borbu u Australiji - dodao je predsednik Srbije.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Vučić se osvrnuo na dešavanja u Australiji i na Novakove najveće rivale:

- Novak i ja smo se čuli prvog jutra, 'ajde, Novače, vraćaj se nazad. Šta ćeš tamo, dođi u Srbiju. Pokazao je koliko želi da se pokaže na sportskom planu. Kada je Medvedev rekao da su ubili dečaka u njemu, neki su pokušali da ubiju srce dečaka i devojčica u ovoj zemlji. Moja molba za vas, mi se svi nadamo da ćete da preteknete Nadala i Federera. Nismo znali za koga da navijamo, pomalo smo navijali za Medvedeva, ali vi ste najbolji i godinama i godinama to neće niko moći da pretekne. Mi smo spremni kao država da pomognemo budućnost tenisa. Nećemo imati Đokovića za 20–30 godina, ali neka nova deca da brane trobojku. Hvala vam na tome što ste uvek uz Srbiju - istakao je Vučić.

- Da organizujete više turnira, spremni smo da pomognemo. Hvala vam na svemu što se uvek borite za Srbiju - dodao je predsednik Srbije.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

Đoković se zahvalio na toploj dobrodošlici i zahvalio se Vučiću, institucijama i građanima na podršci.

- Osetio sam potrebu da vam se zahvalim na podršci koju ste mi pružili, kao i sve državne institucije, za vreme nemilih događaja u Australiji. Iako sam bio sam u pritvoru, suočen sa mnogo i problema i izazova, nisam se osećao usamljeno, jer sam imao podršku porodice, bliskih ljudi, prijatelja, ali i čitavog srpskog naroda, dobronamernih ljudi iz regiona i sveta, koji su pokušali da mi olakšaju situaciju - rekao je Đoković.

Foto: redportal.rs/Marijana Vasiljević

- Zauzeli ste se i stali iza mene i sebe stavili u kompromitovanu političku poziciju, u okviru međunarodnih odnosa, i zato sam izuzetno zahvalan. To ću pamtiti - rekao je najbolji teniser sveta.

- Niste imali obavezu to da uradite, ali hvala vam što ste se zauzeli za mene... Nisam se oglašavao u vezi sa australijskim događijama, u narednih sedam do 10 dana ću reći svoju stranu priče - zaključio je Đoković.

Pogledajte celo obraćanje Novaka Đokovića:

IZVOR: YT / redportal RS

Foto: redportal.rs

Foto: redportal.rs

Autor: redportal.rs

#aleksandar vucic

#novak djokovic

#sastanak