Novinarka otkrila sve

Rafael Nadal je prebrodio najtežu prepreku na Australijan openu, pošto je u 5 setova savladao Denisa Šapovalova, a uz to je imao i stomačne probleme, pa su i lekari morali da intervenišu.

Španac će u polufinalu igrati protiv pobednika meča Mateo Beretini - Gael Monfis, a najverovatnije će opet igrati u dnevnom terminu.

Nadal je na ovogodišnjem Australijan openu imao samo jedan meč u noćnom terminu. Naime, on je najveća zvezda od svih tenisera u žrebu, a po pravilu se za takve čuva i noćni termin. Međutim, Nadal i noć nisu skladni u Melburnu pa i ne čudi što je sem meča protiv Karena Kačanova sve ostale, uključujući i meč protiv Denisa Šapovalova igrao u dnevnom terminu.

Nadal jednostavno voli da igra na suncu, odgovara mu toplo vreme i manje vlage, jer loptica više odskače, što je idealno za njegov stil igre i top spin koji je njegov zaštitni znak. Zato mnogi mogu i da posumnjaju da tu postoji i određen pritisak sa njegove strane ka organizatorima da mu se omoguće dnevni termini.

Novinarka ESPN-a Kris Mekendri primetila je ovu činjenicu na Tviteru da je očigledno da Nadal voli da igra u dnevnim terminima. Takođe, izvukla je i statistiku sa poslednjih 5 Nadalovih poraza na Australijan openu i svi su došli u noćnom terminu. Pobeđivali su ga Federer, Čilić, Đoković, Tim i Cicipas, 2 puta je to bilo u finalima, a 3 puta u četvrtfinalima.

Nadal sada ima 2 dana odmora, pa u petak igra meč polufinala. Najverovatnije će ponovo dobiti dnevni termin. Ipak, ako ode u finale, moraće ipak da odigra uveče, jer se finale Australijan opena uvek igra u noćnom terminu (9.30 po vremenu u Srbiji).

IZVOR: TW / @ChrisMcKendry

Autor: redportal.rs

#Australijan opet

#Rafael Nadal

#termin