Bokan tvrdi da sa ovim tovarom nema veze, da je on samo naručio banane.

Isporuke velikih količina kokaina sakrivenih među pošiljkama banana dobro je proveren recept narko-klanova, međutim sve češće policija im ove tovare presreće i klanovi u regionu samo u poslednjih nekoliko nedelja ostali su bez nekoliko tona "belog praha".

Iako na prvi pogled deluje banalno i nemoguće da krijumčari narkotika na takav način svesno rizikuju da budu uhvaćeni samo u poslednjih nekoliko nedelja ovakve pošiljke kokaina pronađene su i u Crnoj Gori i u Hrvatskoj. Da situacija bude još bizarnija, pošiljke "banana" stizale su pravo u magacine velikih trgovinskih lanaca u ovim zemljama.

Sredinom prošle godine prvo je u magacinu jednog velikog lanca pronađen paket banana koji je magacionerima bio sumnjiv. Tada je utvrđeno da se u njemu nalazi 18 kilograma kokaina.

Već početkom ove godine u preduzeću "Frigo Bonsai" u Hrvatskoj, takođe, među bananama pronađeno je 70 kilograma ove droge.

Više od jedne tone kokaina sakrivene među banana krajem prošle godine stiglo je sa broda, kamionima pravo u magacin poznatog Crnogorskog biznismena Budo Krstovića. Kako je kasnije utvrđeno u naručivanju ove pošiljke banana učestvovala je njegova ćerka Marina Krstović. Budo je, razume se, tvrdio da nema nikakve veze s ovom drogom i da im je podmetnuta. On sada nudi gotovo 2 miliona evra da njega i ćerku puste da se brane sa slobode.

I pored svih ovih velikih zaplena koje su bile medijski ispraćene, pre samo nekoliko dana u magacinu jednog najbogatijih Crnogoraca, vlasnika trgovinskog lanca "Voli" , Dragana Bokana, otkriven je tovar od pola tone kokaina među žutim južnim voćem.

I Bokan tvrdi da sa ovim tovarom nema veze, da je on samo naručio banane.

Autor: blic.rs

#Crna Gora

#banane

#kokain