Temperatura i do -15

Na području Beograda jutarnji mraz biće intenziteta od -10 do minus šest stepeni 24. i 25. januara, na području Srbije lokalno i do -15 stepeni, dok će u drugom delu sedmice mraz početi da slabi, piše Telegraf.rs.

Oblačnost koja uslovljava sneg umerenog, a ponegde i jakog intenziteta na području Beograda, Vojvodine i zapadne Srbije u toku popodneva preko centralnih krajeva izmestiće se ka jugu zemlje.

Jugoslav Nikolić, direktor Republičkog hidrometeorološkog zavoda kaže:

U većini mesta očekuje se stvaranje snežnog pokrivača visine od pet do 10 centimetara. Na području Beograda do 14 sati sneg, a zatim prestanak padavina. Duvaće umeren i jak severozapadni vetar. Najviša temperatura od minus jedan do tri stepena.

U nedelju, 23. januara, slab sneg se očekuje povremeno u brdsko-planinskim predelima, ali slabijeg intenziteta u odnosu na subotu. Na planinama će doći do povećanja visine snežnog pokrivača za dva do pet centimetara, dok će se u Vojvodini i Timočkoj Krajini zadržati suvo, sa sunčanim intervalima.

Najniža temperatura kretaće se od minus devet do minus tri, u Beogradu oko minus četiri, a najviša od minus jedan do tri, u Beogradu oko 1 stepen.

Autor: telegraf.rs

#Srbija

#ledeni talas

#vreme