Ministarstvo tri dana nije moglo da pruži tačan izveštaj o broju novozaraženih jer su kompjuterski sistemi bili preopterećeni

Generalni direktor izraelskog ministarstva zdravlja Nahman Eš rekao je danas da je juče 71.593 Izraelaca bilo pozitivno na korona virus, ali je izrazio uverenje da je u poslednja 24 sata zaraženo mnogo više ljudi - čak 200.000.

Ministarstvo tri dana nije moglo da pruži tačan izveštaj o broju novozaraženih jer su kompjuterski sistemi bili preopterećeni, preneli su izraelski mediji.

- Broj novozaraženih je ogroman. Ovaj talas je izazov za nas na svakom koraku, u testiranju, karantinu, kompjuterskim sistemima, bolnicama, brojke su ogromne - rekao je Eš.

U bolnicama je skoro 1.600 pacijenata zaraženih koronavirusom, od kojih je 526 u teškom stanju. Zvaničnici Ministarstva zdravlja, u međuvremenu, razmatraju ukidanje zahteva za zelenu sertifikaciju i dozvoljavanje onima koji nisu potpuno vakcinisani da uđu na javna mesta i prisustvuju događajima, jer je brzo širenje novog soja učinilo dokument zastarelim.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#Izrael

#koronavirus

#slučajevi