Greta dovezena sa Kosova i Metohije i prodata "za dug" ljudima od kojih je Anita otkupila

Zahvaljujući Aniti Mitrović Đukić, koja je videla oglas o prodaji kobile za klanicu, kobila Greta je uspela da izbegne naum svog vlasnika. Naime, Anita ju je otkupila i tako joj spasila život: 💪😎

- Dr Antić je potvrdio da ima sipnju/astmu, prvi rezultati pokazali su da ima niske leukocite, nije mogao da uzme uzorak stolice što će obaviti naknadno pošto Greta bude prebačena u drugu štalu gde će biti sama. Ona lepo jede, i dalje je otvoren poziv za ljude koji žele da doniraju jabuke i šargarepe, a nalaze se u Zrenjaninu i okolini - napisali su njeni novi vlasnici na Fejsbuku i dodali da se u međuvremenu saznalo da je Greta dovezena sa Kosova i prodata "za dug" ljudima od kojih je Anita otkupila, da je bila radni konj.

Anita razmišlja i o daljoj Gretinoj sudbini:

- Korišćena je za izvlačenje drva iz šume i imala je veoma težak život (mnogi konji u Srbiji žive tako i budu prodati klanici kada im ljudi potroše snagu i energiju, zauzvrat im ne obezbeđujući ništa). Sve opcije su otvorene, ja želim da ona dočeka proleće na nekom proplanku gde će mirno šetati i živeti svoje dane. Dr Antić je rekao da ona nije životno ugrožena. Idemo dalje. Hvala svima na podršci koju dajete Greti - napisali su oni.

Autor: redportal.rs

#Anita Mitrović Đukić

#Konjsko meso

#Kosovo i Metohija

#greta

#konji