Sledi saslušanje Đokovića, a posle toga PRITVOR

Advokatski tim Novaka Đokovića podneo je žalbu i pre konačne odluke Ministra za imigracije koji je iskoristio svoje diskreciono pravo i odbio vizu srpskom teniseru.

Po hitnom postupku je počelo novo ročište koje je ponovo vodio sudija Entoni Keli koji je ovog puta predložio da se kratko zabrani deportacija Đokovića do subote u 6.00 časova po srpskom vremenu (16.00 časova po australijskom).

U to vreme Đoković bi trebalo da ponovo bude saslušan.

Sudija je takođe rekao da bi ovaj slučaj mogao da preuzme Savezni sud Australije, što znači da slučaj neće voditi sudija Keli, koji je na prvom suđenju presudio u Novakovu korist.

Advokati Novaka Đokovića traže da se odluka ministra za imigracije ukine i da se pusti na slobodu, poručivši da traže da se saslušanje i čitav proces ubrzaju najviše što je moguće. Problem je Australijan open koji počinje u ponedeljak, već 17. januara.

- Svaki minut nam je izuzetno dragocen - rekao je Novakov advokat.

Foto: Printscreen YouTube

Advokati Novaka Đokovića traže da njihov klijent ne ide u pritvor dok se čeka saslušanje pošto žele da sa njim pripreme ceo slučaj.

- Očekujemo da ministar do 10 ujutru preda sve za saslušanje - rekao je advokat Novaka Đokovića.

Razlog zbog kog je, između ostalog, ministar Aleks Houk odlučio da poništi vizu Novaku Đokoviću je to što bi u slučaju da to ne uradi "ohrabrio antivaksersku zajednicu".

Advokat Vud, koji zastupa Đokovića, poručio je da srpski teniser ima imunitet na osnovu preležane bolesti i da je to ministar pokušao da minimalizuje.

Takođe, ne uvažava bilo šta što će se desiti Đokoviću ili "javnom dobru" ako mu bude poništena viza.

Ujedno, advokati su rekli da su razlozi zbog kojih je viza poništeni skroz drugačiji od onih koji su bili nakon prvobitnog ukidanja vize Novaku Đokoviću.

Advokat australijske vlade je prihvatio da Novak Đoković ne bude pritvoren večeras, ali traže da u subotu ujutru ode u imigracione prostorije gde će imati pristup advokatima.

Novo saslušanje zakazano u 22.00 časa po srpskom vremenu gde će se Novak Đoković pojaviti pred službenicima za imigraciju.

Advokati australijske vlade su predložili da Đoković ne bude pritvoren ni danas, ni sutra tokom saslušanja, ali će uz njega biti 2 policajca. Nakon saslušanja bi bio u pritvoru.

Đoković bi bio u imigracionom pritvoru, verovatno opet u hotelu Park u subotu uveče, nakon saslušanja u sudu.

Sudija Entoni Keli tražio je od zastupnika Novaka Đokovića da dostave zvaničnu molbu i izjavu pod zakletvom. Takođe, obavezao je ministra Aleksa Hoka ne preduzima, niti pokušava da preduzme bilo kakve korake u vezi deportacije srpskog tenisera.

Autor: redportal.rs

#australijan open

#melburn

#novak djokovic