Na snimku, koji je objavljen na veb-sajtu Hamneijeve kancelarije, vidi se kako Tramp pogađa iranski dron na golf terenu u njegovoj kući u Mar-a-Lagu na Floridi

Na sajtu iranskog vrhovnog vođe ajatolaha Alija Hamneija prikazan je animirani video koji prikazuje robotsko vozilo sa ciljem da izvrši atentat na bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa.

IZVOR: TW/@HamediHami

Animirani video nastao je povodom atentata 3. januara 2020. godine na iranskog generala Kasema Sulejmanija, koji je ubijen u napadu američkog drona u Bagdadu. Na snimku, koji je juče objavljen na veb-sajtu Hamneijeve kancelarije, vidi se kako Tramp pogađa iranski dron na golf terenu u njegovoj kući u Mar-a-Lagu na Floridi.

Video prikazuje prošlogodišnji propagandni poster, koji takođe prikazuje Trampa na golf terenu i poziva na osvetu za Sulejmanijevo ubistvo. Ranije ovog meseca, iranski predsednik Ebrahim Rais zahtevao je da Tramp bude "proganjan i ubijen".

General Kasem Sulejmani, koji je ubijen u invaziji na Irak koju su predvodile SAD, drugi je najmoćniji čovek u Iranu, posle ajatolaha Alija Hamneija. Sulejmani se smatrao tvorcem velikih iranskih ambicija na Bliskom istoku.

Autor: redportal.rs

#Ajatolah

#Ali Hamnej

#Donald Tramp

#Iran

#Kasem Sulejmani

#atentat