Novak može da predahne

Najbolji teniser sveta Novak Đoković već više od nedelju dana glavna je tema svih svetskih medija, a australijske vlasti neumorno traže dlaku u jajetu kako bi mogli da ga proteraju iz države.

Čitava saga se vodi protiv tenisera koji je je sigurno najbolji igrač ikada u belom sportu, pa se još veća prašina digla kada je on priznao da je uradio intervju za francuski list iako je bio pozitivan i da je njegov agent pogrešio u popunjavanju i naveo da Srbin nije putovao nigde u poslednjih 14 dana.

Ispostavilo se da je putovao iz Srbije i to u Marbelju 31. decembra odakle se 4. januara uputio u Australiju, pa je juče buknula vest da je sada Đoković pod istragom od strane španskih vlasti.

Srećom, stigao je demant.

Portparol ministarstva je za list Politiko dao kraću izjavu.

- Ta vest je lažna. Niti je vlada naredila bilo kakvu istrahu, niti je bilo kakva istraga pokrenuta od strane policije u vezi pomenutog sportiste - rekao je portparol - preneo je "B92".

U španskom zakonu u vezi sa ulaskom građana iz Srbije u zemlju, stoji da samo građani Srbije koji su potpuno vakcinisani ili imaju posebnu dozvolu, mogu da uđu u Španiju, ali Španci demantuju pokretanje bilo kakve istrage.

Autor: redportal.rs

#istraga

#marbelja

#novak djokovic

#spanija