Pogrešno prenesene Severinine izjave

Red portal je 13. 1. 2022. objavio tekst SEVERINA: Srbija da prizna GENOCID u Srebrenici i plati odštetu. Međutim, nakon analize Raskrinkavanje.ba, izmenili smo netačne navode u tekstu i uneli tačne informacije 👇🏻

Navodnu Severininu izjavu da se u "Srebrenici dogodio genocid, ali da Srbija to ne želi da prizna da ne bi platila odštetu" preneli su mnogi portali i time doveli u zabludu široku srpsku javnost.

Severina je na sarajevskoj televiziji rekla:

Na primer, ja sam sad ispala najgori ustaša rekavši da je u Srebrenici bio genocid, što je bio genocid, kako god oni to nazivali: veliki zločin, mali zločin ili srednji zločin, ali radi se samo o tome, da ako je bio genocid, onda bi neka država toj državi trebala platiti odštetu. Mislim da samo zbog toga oni ne priznaju da se to tako zove.

Dakle, Severina je izjavila da bi "neka država trebala toj državi platit odštetu zbog počinjenog genocida", ali nije rekla da je "Srbija počinila genocid u Srebrenici".

Takođe, pevačica je izjavila:

Ne želim da učestvujem u projektu koji ima veze sa Dodikom, osobom koja vređa žene na najgori način i koji ne priznaje da je u Srebrenici počinjen genocid.

Samim tim, Vučković u ovoj izjavi nije rekla da su "Srbi genocidan narod" iako su kasnije tako izvestili brojni mediji. Ona u svojoj izjavi nije spominjala "Srbe", niti je ikoga okarakterisala "genocidnim". 

📌 Celu analizu Raskrinkavanja.ba možete pogledati OVDE.

Autor: redportal.rs

#Genocid

#Severina

#Srbija

#plati odštetu

#srebrenica