Kroz iskrivljeni gepek, preko izvitoperenog metala i srče 🦾

Kako prenosi portal Mondo, Katarina Kostić je doktorka Hitne pomoći koja se prva odazvala pozivu i izašla na teren nakon teške saobraćajne nesreće na Pupinovom mostu. Snimak njenog spašavanja obišao je celu zemlju.

Saobraćajna nesreća se dogodila pre dva dana, ubrzo su se pojavili snimci sa lica mesta na kojima se u jednom trenutku vidi doktorka Hitne poomoći koja se penje u izvitopereni gepek kako bi došla do povrešene osobe zarobljene u kolima. Snimak je izazvao oduševljenje kod gražana Srbije, koji su pozdravili njenu požrtvovanost i hrabrost.

Kako je i sama izjavila, jedva su povređenog živog izvukli iz automobila. Dodala je da je muškarac bio svestan, što je medicinskom osoblju bio samo dodatan podstrek da podhitno nešto moraju da učine, da ga brzo izvuku i prebace u Urgentni centar. Kako sama kaže:

Morala sam to da uradim. Naš posao je da što pre reagujemo. U tom trenutku razmišljala sam samo o čoveku u automobilu kojem treba da pomognem. U toj situaciji ne mislimo na sebe, niti da li nešto može da nam se dogodi.
Iako je bila teška noć, ceo dan nisam mogla da zaspim. Razmišljala sam o svemu što se tog jutra dogodilo. Za ovih osam meseci, koliko radim u Urgentnom, nisam nešto slično doživela. Polako postajem svesna šta je moglo da se desi, ali sam sigurna da ni sada ne bih drugačije odreagovala.

Svaka čast heroini! 💗💗💗

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

IZVOR: Instagram / 192_rs

Autor: mondo.rs

#Heroj

#Katarina Kostić

#doktorka

#heroina

#hitna pomoć

#hrabrost

#požrtvovanost

#spašavanje

#sudar

#teška saobraćajna nesreća

#urgentni centar