Visoki zvaničnik hrvatske policije održao je vanrednu konferenciju za medije, nakon povratka iz Beograda, u kom je boravio zbog nestanka Mateja Periša.

- Sa svim što je do sada prikupljeno, nestanak Mateja ne ukazuje na to da je to posledica bilo kakve nasilne radnje - rekao je hrvatski policijski zvaničnik, dodajući da se i dalje svi nadaju da će mladić iz Splita biti pronađen živ. Srpska policija, kako ističe, ima verziju njegovog nestanka, ali da o tome sada ne može da govori.

- Srpska policija napravila je odličan posao u praćenju Mateja Periša, svaki deo i svaka sekvenca njegovog kretanja je pokrivena do vode, to su sati i sati materijala. Mnogi snimci se još uvek izoštravaju i pregledavaju - rekao je on i dodao da je sastanku s Vulinom i drugim policijskim zvaničnicima prisustvovao i otac nestalog Mateja, Nenad.

Na pitanje da li je snimak ulaska u vodu, koji je objavljen u medijima autentičan, hrvatski policijski zvaničnik je rekao da jeste autentičan, ali da ni jedan policajac neće moći sa stopostotnom sigurnošću da kaže da je na snimku Matej.

Za sada, kako kaže, kretanja mladića iz Splita srpska policija je u potpunosti rekonstruisala, od momenta ulaska u Srbiju i tu nema nikakvih rupa.

- Srpska i hrvatska policija će se sada fokusirati na prijatelje, u sklopu razjašnjavanja okolnosti oko toga šta se dogodilo u samom klubu - rekao je Gerovac i dodao da će hrvatska policija u tome pomoći kolegama iz Srbije.

- Oni s kojima je sarađivala hrvatska policija su najveći profesionalci koje Srbija i PU Beograd imaju, sva raspoloživa tehnika uključena je u potragu za Matejom, i dalje se pretražuje reka, alarmirali su sve okolne zemlje. Apsolutno su sve uradili - istakao je Gerovac.

Autor: b92.net

#Hrvatska

#Matej periš

#Srbija