Ova dezinformacija treba da se ispravi 👇

Prvi reket sveta Novak Đoković oglasio se rano jutros po našem vremenu i razjasnio sve oko svog testiranja na koronu, rezultata PCR testa i prisustva na događajima posle testiranja na koronu.

- Želim da odgovorim na aktuelne dezinformacije o mojim aktivnostima i prisutnosti na događajima u decembru, u vezi sa mojim pozitivnim rezultatom na PCR testu na Covid.

- Ovo je dezinformacija koja treba da se ispravi, pogotovo kako bi se umirila zabrinutost u vezi sa mojim prisustvom u Australiji, i kako bi se odgovorilo na pitanja koja su veoma bolna i zabrinjavajuća za moju porodicu.

- Želim da naglasim da sam se mnogo trudio da svima obezbedim sigurnost, kao i da pružim punu saradnju u vezi sa obavezama koje se tiču testiranja. U Beogradu sam 14. decembra bio na košarkaškoj utakmici, posle koje je javljeno da je nekoliko ljudi koji su tu bili imali pozitivan test na COVID-19.

- Iako nisam imao simptome kovida, izvršio sam brzi antigenski test 16. decembra, koji je bio negativan, a kao dodatnu meru opreza, uradio sam i zvanični i odobreni PCR test tog istog dana. Sledećeg dana prisustvovao sam teniskom događaju u Beogradu, kako bih dodelio nagrade deci; uradio sam brzi antigenski test pre odlaska na ovaj događaj, i on je bio negativan.

- Nisam imao simptome, osećao sam se dobro, i obaveštenje o pozitivnom PCR testu sam dobio tek posle tog događaja.- Sledećeg dana, 18. decembra, bio sam u svom teniskom centru u Beogradu, kako bih ispunio od ranije ugovorenu obavezu za intervju i snimanje za L'Équipe. Otkazao sam učešće na svim drugim događajima, osim intervjua za L'Équipe.

- Osećao sam obavezu da uradim intervju za L'Équipe, jer nisam želeo da izneverim novinara, ali sam se držao mera socijalnog distanciranja, i nosio sam masku, osim za vreme snimanja. Posle intervjua i snimanja otišao sam kući i izolovao se na predviđeni period, ali sada mi je jasno da sam napravio grešku u proceni, i da je trebalo da odložim ovu obavezu.

Zatim je Nole pojasnio i sve o prijavi za putovanje:

- Kad je reč o mojoj prijavi za putovanje, nju je u moje ime podneo moj tim, kao što sam i rekao imigracionim zvaničnicima po dolasku, i moj agent se iskreno izvinjava za administrativnu grešku koju je napravio kad je čekirao pogrešnu "kućicu" o mojim prethodnim putovanjima, pre dolaska u Australiju. Ovo je bila ljudska greška, a sigurno nije bila namerna. Živimo u vremenima punim izazova, u doba pandemije, i sigurno je da se ovakve greške ponekad dešavaju. Danas je moj tim učinio dostupnim dodatne informacije Vladi Australije, kako bi se razjasnilo ovo pitanje.

- Osetio sam da je važno da se oglasim i da razjasnim dezinformacije, i neću davati dalje komentare, zbog velikog poštovanja prema Vladi Australije, vlastima i procesu koji je u toku. Uvek je čast i privilegija igrati na Australijan openu. Australijan open je voljen među igračima, navijačima i u društvu, ne samo u Viktoriji i Australiji, nego i širom planete, i sve što želim je prilika da se takmičim protiv najboljih igrača na svetu i da nastupam pred jednom od najboljih publika na svetu - završava Novak.

View this post on Instagram

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

IZVOR: IG / djokernole

Autor: Redportal.rs

#Novak Đoković

#pcr

#tenis