Kod osumnjičnog je pronađeno 0,45 grama kokaina.

Zbog sumnje da je učinio krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga uhapšen je M.V. iz Blaca koji radi kao pomoćni radnik u seoskoj školi u okolini Blaca.

Protiv njega je podnet optužni predlog pred nadležnim Osnovnim sudom u Kuršumliji i u toku je taj postupak, što nam je i potvrđeno u ovom sudu. Kako smo saznali kod osumnjičnog je pronađeno 0,45 grama kokaina.

- Reč je o maloj količini, ali je problem što to lice radi u školi. Stalno je okružen decom. I verujte, nije jedino lice koje ima veze sa nekim opijatima, a da je u kontaktu sa decom - kaže osoba iz Blaca koja je dobro upućena u dešavanja.

Ona dodaje da postoji nekoliko mlađih lica u Blacu koja su zaposlena u javnim preduzećima i ustanovama, a za koja se u Blacu govori da imaju veze sa drogama.

- Jedno lice je, zamislite, do skoro radilo u Biblioteci, a sada radi u opštini i ima veze sa marihuanom, a u Kulturnom centru „Drainac“ postoji osoba za koju se sumnja da trguje belim. Mislim da i policija zna, ali koliko mi je poznato, za sada nema nekih tragova. Ipak, čitavo Blace zna za to. Najgore je što su te osobe na mestima gde dolaze deca- dodaje naš izvor koji je dobro upućen u blačke prilike.

Nezvanično smo saznali da je i do policije došlo da se za ta lica sumnja da imaju veze sa drogama, ali kako nam je rečeno, ne postoje dokazi za to.

Autor: Kurir

#blace

#kokain

#ŠKOLA