Telefon može biti detektovan i ako je dva metra ispod vode ali samo u PRVIH PAR SATI

Telefon Mateja Periša (27) iz Splita, koji je nestao u noći između 30. i 31. decembra kod Beton hale u Beogradu, imao je poslednji put signal kod Velikog ratnog ostrva, a stručnjaci koji se bave telekomunikacijama objašnjavaju da telefon može biti detektovan iako je do dva metra ispod vode, ali samo nekoliko sati od momenta potapanja.

Prema rečima sagovornika iz istrage, telefon može da daje signal iako je u vodi, ali samo jedno vreme.

- Noviji modeli mobilnih telefona mogu da daju signal iako upadnu u vodu, ali samo do dubine od oko dva metra. Ukoliko padane dublje, signal se gubi i nažalost ne može da se locira - objašnjava sagovornik.

Kako beogradski mediji navode potraga za Matejom premeštena je ka Smederevu, jer je sumnja da ukoliko je Matej ušao u Savu, da ga je voda odnela ka Dunavu.

- Rečna policija i ronioci premestili su svoju potragu u smeru ka Smederevu, a sada su kod Bele stene. Iako je sada zbog veoma loših vremenskih uslova potraga otežana, oni ne nameravaju da odustanu od potrage za Splićaninom - kaže sagovornik i dodaje:
"Voda je izuzetno hladna, sada u ovom trenutku ona je tri do četri stepena iznad nule. Takođe, voda je mutna i to dodatno otežava roniocima posao. Nije bezbedno da ulaze u takvu vodu, ali oni su veliki profesionalci."

Autor: Blic

#Gotik

#Matej periš

#beograd

#split