Ovo se čekalo danima

Posle petodnevne torture i maltretiranja od strane Australijskih vlasti Novak Đokoviću je dobio vizu i već je odradio 1. trening na Rod Lejver Areni gde se priprema pred početak 1. Grend slem turnira u sezoni Australijan open.

Ceo svet bruji o sigurno najvećem sportskom skandalu i podrška za najboljeg tenisera sveta stiže sa svih strana.

Sada se konačno, posle 6 dana, oglasio i ATP i uprkos ne tako dobrim odnosima sa srpskim teniserom, stali su na njegovu stranu.

Na društvenim mrežama oglasili su se saopštenjem:

- ATP u potpunosti poštuje žrtve koje je narod Australije podneo od početka pandemije korona virusa i stroge imigracione politike koje su uspostavljene. Komplikacije poslednjih dana u vezi sa ulaskom igrača u Australiju, međutim, ukazale su na potrebu za jasnijim razumevanjem, komunikacijom i primenom pravila - stoji u saopštenju.

A onda su se osvrnuli na neprijatnu situaciju koja je zadesila Srbina:

- Dok je putovao u Melburn, jasno je da je Novak Đoković verovao da mu je odobreno neophodno medicinsko izuzeće kako bi se pridržavao propisa o ulasku. Niz događaja koji je doveo do sudskog ročišta u ponedeljak bio je štetan na svim frontovima, uključujući i Novakovo blagostanje i pripreme za Australijan open. Zahtevi za medicinsko izuzeće igrača se postavljaju nezavisno od ATP-a, međutim mi smo u stalnom kontaktu sa Tennis Australija da bismo tražili jasnoću tokom ovog procesa. Pozdravljamo ishod saslušanja u ponedeljak i radujemo se nekoliko uzbudljivih teniskih nedelja pred nama.

 Iz ATP i dalje snažno preporučuju igračima da se vakcinišu.

- U širem smislu, ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju za sve igrače na ATP Touru, za koju verujemo da je od suštinskog značaja za naš sport da se izbori sa pandemijom. Ovo je zasnovano na naučnim dokazima koji podržavaju zdravstvene beneficije koje se pružaju i u skladu sa globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će vremenom postati stroži. Ohrabreni smo da je 97 odsto od 100 najboljih igrača vakcinisano, što je dovelo do ovogodišnjeg Australijan opena - zaključuje se u saopštenju.

IZVOR: TW / @atptour

Autor: redportal.rs

#atp

#australijan open

#melburn

#novak djokovic