Evo kakvo nas vreme očekuje danas i u narednim danima

Oblačno i hladno, u većem delu sa snegom uz dalje manje povećanje visine snežnog pokrivača. Samo će na severu Vojvodine biti uglavnom suvo.

Danas se mogu očekivati veće količine snega, a u sredu i u četvrtak ledeni dani. Hladan talas i pravi zimski dani su tu, sudeći po prognozi metorologa Đorđa Đurića.

Uveče slabljenje i prestanak padavina. Vetar slab i umeren, na planinama povremeno jak, severni i severozapadni. Jutarnja temperatura od -4 do 1, najviša dnevna od -2 do 2 stepena. Uveče i tokom noći na severu razvedravanje.

I u glavnom gradu oblačno i hladno sa slabim snegom. Uveče prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko -2, najviša dnevna oko -1, tako da će biti ledeni dan.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Prognoza za narednih sedam dana

Prema izgledima vremena do 18. januara, prva dva dana biće hladno, naročito u jutarnjim satima, kada se očekuje umeren, lokalno i jak mraz. Najviša dnevna temperatura u većini mesta biće ispod nule.

Tokom dana u sredu na severu pretežno sunčano, u brdsko-planinskim predelima pretežno oblačno i uglavnom suvo, tek ponegde moguće je provejavanje slabog snega.

U četvrtak ujutro mestimično magla i niska oblačnost, tokom dana umereno oblačno i suvo.

Od petka pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost, uz slabljenje jutarnjih mrazeva i manji porast dnevne temperature.

Autor: tanjug.rs

#Srbija

#beograd

#vremenska prognoza