Porodica Novaka Đokovića održala konferenciju za medije

Novak Đoković se izborio za pravo da uđe u Australiju i igra na prvom ovosezonskom Grend slemu, a odluku Federalnog suda proslavila je porodica najboljeg tenisera sveta.

Na konferenciji se oglasila i Noletova majka Dijana:

- Došli smo da proslavimo pobedu mog sina, Novaka. Dečaka koji je naučio da ne trpi nepravdu, on nije kriv, ništa nije učinio da se kosi sa njihovim zakonima, a opet je trpeo torturu. Tek ćemo čuti šta je sve preživljavao, naravno da je ustao protiv sistema, jer je znao da ima puno pravo da boravi tu gde jeste i da osvoji taj turnir.


- Nikada se do sada nismo suočavali sa tom situacijom, koja je teška, traje već 5 ili 6 dana, trudili smo se da se izborimo i da se borimo za njega, da se glas čuje širom.

- Emocije koje smo doživljavali su raznorazne, tuga, očaj, razočaranje, strah, imalo je momenata kada nije imao telefon, imao je prekid u vezi, nismo znali da je sit, bolestan, da li je sve u redu sa njim. To su stvari koje ja kao majka ne mogu da prebrodim i mislim da će sve majke to razumeti - rekla je Dijana Đoković.

- Hoću da se zahvalim svima na svetu koji su ga podržali, jer mu je to dalo energiju da se izbori. Naši ljudi su pružili ljubav, pesmu i igru koju je on čuo, ali nije mogao da vidi. Kakva je nepravda u pitanju, hvala Bogu što ga ima i što ima pravde na ovom svetu i ta pravda je u pravom momentu doneta i Novak je oslobođen. Ovo je najveća pobeda za mene njegova u karijeri, veća od svih Grend slemova - zaključila je Dijana.

Autor: Redportal.rs

#Dijana Đoković

#Novak Đoković

#majka

#porodica