Nakon što ju je doveo do takvog stanja da je završila na psihičkom lečenju zbog kog je ležala u bolnici nedeljama, neki terapeuti su videli ujede, modrice, pocepane usne...

Reper Uroš Radivojević, zvani Numero, uhapšen je juče po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, pošto ga je nekoliko devojaka javno optužilo da ih je, dok su bili u vezi, psihički i fizički zlostavljao. On se, kako je saopštilo Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu, sumnjiči za nasilje u porodici. Tokom saslušanja, odllučio je da iskoristi svoje zakonsko pravo da se brani ćutanjem, posle čega mu je sud na predlog tužilaštva odredio pritvor do 30 dana.

Repera je, podsetimo, za nasilje putem društvenih mreža prva optužila Nina Stojaković, koja je na Tviteru iznela tvrdnju da je njena sestra Lidija godinu i po dana trpela nasilje od svog bivšeg dečka.

- Moju rođenu sestru Lidiju, koja godinama pati od depresije, godinu i po dana tukao je momak s kojim je živela. To smo saznali pre mesec i po dana, kad je skupila hrabrost da ga ostavi i vrati se kod roditelja nakon što je pokušala da se ubije. Nakon što ju je doveo do takvog stanja da je završila na psihičkom lečenju zbog kog je ležala u bolnici nedeljama, neki terapeuti su videli ujede, modrice, pocepane usne... Zašto nisu zvali policiju, ne znam - napisala je Nina, inače politička aktivistkinja, i navela da su se oni obratili policiji, ali da im je rečeno da, uprkos svedocima, ne mogu da urade ništa bez povredne liste. Ona je tada istakla i da je besna na komšije koje nisu zvale policiju iako su čule da se dešavalo nasilje.

Autor: Kurir.rs

#Numero

#nasilje

#zatvor