Naučnici pokušali da reše dilemu 🤭

Felacio je popularna seks igra u koju se rado upuštaju kako ljudi tako i životinje, no posledice svog tog "uzbuđenja" mogu biti malčice problematične. Za one koji pružaju oralnu satisfakciju partneru muškog roda, pitanje da li da progutaju ili da ispljunu poseduje tendenciju da postane vrlo važno vrlo brzo. Stoga nije na odmet da se malo pročitao o nauci semene tečnosti pre no što se odluči šta dalje. 😄

U prilog "gutanju" ide studija koja je urađena još 2002. godine koja je otkrila da postoje određeni hormoni u spermi koji imaju pozitivan efekat na mentalno zdravlje ljudi. Ipak mora da se naglasi da inseminacija nije vršena oralno već vaginalno, i činjenica da je studija više bila posmatranje rekacije učesnika znači da nije nikakva objektivna veza utvrđena između sperme i emocionalne stabilnosti i sreće. No rezulati su ipak intrigantni.

Prema njima, žene koje su imale nezaštićen seks imale su manje nivoe depresije nego one koje su koristile kondome. Naravno, potrebno je još mnogo istraživanja pre no što možemo da potvrdimo ovakve izjave, mada istraživači jasno ukazuju da sperma poseduje nekoliko hemijskih supstanci koje snažno utiču na mozak, poput oksitocina i serotonina, koje jasno mogu da se detektuju u krvi žena nakon seksa.

Da li će se ili neće isto dogoditi nakon oralnog seksa teško je reći, mada samo sudeći prema muškom ejakulatu (koji sadrži oko 5.000 miligrama proteina na 100 mililitara, sa dosta cinka i nešto vitamina C, magnezijuma i kalijuma) u njemu se nalazi ok doza hranljivih materija.

Pored nutritivne vrednosti ljudska sperma takođe sadrži i antioksidant spermidin koji dokazano usporava starenje. Ovaj efekat je pripisan sposobnosti spermidina da reguliše proces reciklacije ćelija poznat pod imenom autofagija ali se ne zna još sa sigurnošću da li se taj benefit može dobiti i oralnim seksom.

Za onu drugu stranu koje ne želi da ima bilo kakav oralni kontakt sa spermom, budite sigurni da ako odbacite sve prethodno dobijate veoma sniženu šansu za prenos seksualno prenosivih bolesti poput HIV, herpes i hepatitis.

Šta je bolje, prosudite sami. 😅

Autor: redportal.rs

#Nauka

#Oralni seks

#Pljuni

#Progutaj

#Semena tečnost

#hemijske analize

#pitanje

#seks

#sperma

#studija