Direktori bolnica pribegavaju očajničkim merama da bi zdravstvene ustanove izdržale pritisak koji je nastao širenjem omikron soja koronavirusa

Medicinske sestre pozitivne na kovid pozivaju se da rade u bolnicama širom Novog Južnog Velsa, što je u suprotnosti sa državnim zdravstvenim protokolima.

Međutim, menadžeri bolnica pribegavaju očajničkim merama da bi zdravstvene ustanove izdržale pritisak koji je nastao širenjem omikron soja koronavirusa, prenosi londonski dnevnik Gardijan.

U državi Novi Južni Vels javne bolnice obuhvataju tri lokalna zdravstvena okruga uključujući i glavne bolnice u Sidneju i manje regionalne zdravstvene ustanove. U jednoj bolnici u Sidneju, činilo se da su medicinske sestre pozitivne na COVID-19 angažovane da rade na kovid odeljenjima, međutim, u drugim bolnicama ima slučajeva da rade i sa bolesnicima koji nisu zaraženi.

- Bože pomozi svakom pacijentu koji nije zaražen kovidom u bolnici u ovom trenutku. Oni su kao gole mete (virusa) - rekla je jedna medicinska sestra u razgovoru sa izveštačem Gardijana.

Tokom novogodišnje noći u Novom Južnom Velsu najavljeno je izuzeće iz protokola za radnike koji bi trebalo da budu u sedmodnevnoj izolaciji i njihovo vraćanje na posao ukoliko su dijagnostikovani kao asimptomatski slučajevi i ukoliko ih poslodavac proglasi neophodnim za obavljanje delatnosti. Međutim, portparol ministarstva zdravstva potvrdio je da medicinske sestre pozitivne na kovid ne potpadaju pod ovo izuzeće.

Autor: redportal.rs

#COVID-19

#Kornavirus

#australija

#koronavirusa

#medicinske sestre

#pozvitvni