Tvorac serijala knjiga o mladom čarobnjaku ipak dobila kratak segment u Povratku u Hogvarts

J.K. Rowling nije ipak "otkazana" od strane produceneta specijala za 20 godina od prvog filma Hari Poter, međutim ipak se pojavljuje u formi arhivskog snimka umesto što je prisustvovala okupljanju uživo.

Njeni kontroverzni stavovi po pitanju pola i trans ljudi prema izvorima primorali su producente Povratka u Hogvarts da je tiho odstrane iz programa koji je zakazan za dan kada je izašao prvi film.

Ona se ipak pojavljulje u filmu, ali u formi snimka iz 2019. godine u kojoj govori kako je bilo teško naći glumca koji odgovara ulozi Harija i kako je njoj i produkciji pao kamen sa sra kada je glumac Daniel Radcliffe pristao da tumači ulogu.

Prema britanskom časopisu Mirror, nije ona ta koja je odstranjena od strane producenata već je, kako kažu, samo donela odluku da ne učestvuje lično.

Specijal je počeo sa puštanjem na katolički Badnji dan preko strima na HBO Max, u njemu glumci se prisećaju i dele svoja iskustva sa snimanja i premijere prvog filma i početka prodaje prvih knjiga o Hariju Poteru ne štedeći pohvale na račin J. K. Rowling.

Autor: redportal.rs

#20 godina od prvog filma

#Daniel Radcliffe

#Hari Poter

#Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts

#J. K. Rouling

#J. K. Rowling

#harry potter

#specijal